«Οι τρείς Αλβανοί διέφυγαν από το Αστυνομικό Τμήμα Αργυρούπολης γιατί με άγνωστο τρόπο προμηθεύθηκαν μικρή κορδέλα πριονιού ή άλλο αιχμηρό μικρό εργαλείο , επειδή ο αξιωματικός υπηρεσίας δεν επιτήρησε το κρατητήριο στην διάρκεια της νύκτας και γιατί ο σκοπός του κτιρίου δεν βρισκόταν στην θέση του την στιγμή της διαφυγής τους. Η απόδραση εμφανίζεται ότι έγινε την ώρα της αλλαγής βάρδιας των αστυνομικών στις 6 το πρωί, όμως κανείς δεν ξέρει αν είχε γίνει πολύ νωρίτερα κι ουδείς το αντελήφθη. Απλώς με την αλλαγή της βάρδιας και την πρωινή καταμέτρηση έγινε αντιληπτό. Οι δραπέτες έκοψαν τα κάγκελα του παραθύρου της τουαλέτας , έχοντας αφήσει την βρύση ανοικτή για να καλύπτει τον θόρυβο από την κοπή του μετάλλου. Ομως το εν λόγω αστυνομικό τμήμα στεγάζεται από τις αρχές της δεκαετίας του 70 σε ένα προβληματικό χώρο όπου δίπλα σε αστυνομικές υπηρεσίες βρίσκεται και το διαμέρισμα του ιδιοκτήτη του κτιρίου. Στα κρατητήρια είχαν υπάρξει μικρές επισκευές προ μερικών ετών ύψους μερικών χιλιάδων ευρώ κι υπήρχε προβληματική θωράκιση τους.

Σε αυτές τις αναφορές προχώρησαν , μιλώντας προς «Το Βήμα» αξιωματικοί της ΕΛΑΣ σχετικά με την διαφυγή τριών κακοποιών , το ξημέρωμα της Τρίτης από το κρατητήριο του 1ου ορόφου στο αστυνομικό Τμήμα Αργυρούπολης.

Τα ίδια στελέχη της ΕΛΑΣ συμπλήρωναν » απορίες κι ερωτηματικά προκαλεί ακόμη γιατί τόσο επικίνδυνοι αναρριχητές κακοποιοί στάλθηκαν για κράτηση στα προβληματικά κρατητήρια περιφερειακού τμήματος κι όχι σε κεντρικές υπηρεσίες ή στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ. Το αστυνομικό τμήμα υπήρξε προγραμματισμός εδώ και καιρό να μεταστεγασθεί . Ομως υπήρχε διαφωνία αν το Τμήμα Αργυρούπολης που συγχωνεύεται με εκείνο του Ελληνικού θα μεταφερόταν σε παλιό κτίριο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στο Ελληνικό ή σε πρώην κτίριο της Πολεοδομίας. Επιπλέον προσφάτως υπήρξαν καταγγελίες για τις σημαντικές ελλείψεις στα αστυνομικά τμήματα της νοτιοανατολικής Αττικής κι ότι δεν υπήρξε καμμιά ενίσχυση τους ύστερα από την αφαίρεση προσωπικού από τις φρουρήσεις πολιτικών προσώπων. Στην απόδραση των τριών επικίνδυνων αλλοδαπών κρατουμένων αποτυπώνονται όλες ανεξαιρέτως οι παθογένειες της ΕΛΑΣ»

Οι τρείς δραπέτες είχαν συλληφθεί πριν από έξι ημέρες, μαζί με δύο ακόμη συνεργούς τους , ως μέλη σπείρας η οποία φέρεται να ευθύνεται για πάνω από 70 περιπτώσεις διαρρήξεων στην Αττική, με συνολική λεία άνω των 400.000 ευρώ.

Στο δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ κατά τη σύλληψή τους αναφερόταν ο τρόπος δράσης τους που ήταν πανομοιότυπος με τον τρόπο …διαφυγής τους. Χωρίς όλα αυτά να ληφθούν υπ όψιν . Οπως σημειωνόταν για την δράση τους «τα μέλη της σπείρας παραβίαζαν πόρτες ή παράθυρα και εισερχόμενοι αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Οι δράστες μάλιστα ήταν ιδιαίτερα εκπαιδευμένοι και έμπειροι στην αναρρίχηση ορόφων πολυκατοικιών.Σε αρκετές περιπτώσεις αφαιρούσαν και τα κλειδιά των αυτοκινήτων των παθούντων, τα οποία αφαιρούσαν κατά τη διαφυγή τους.Για τη διάπραξη των διαρρήξεων ήταν εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα διαρρηκτικά εργαλεία (τροχό, κόφτες, σκύλα, κατσαβίδια κλπ)»
Ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης ανέφερε ότι την τελευταία τετραετία είχε επανειλημμένως τεθεί θέμα ακαταλληλότητας του κτιρίου, απ όπου διέφυγαν οι κακοποιοί.