Συνολικά 41 πρόσφυγες και μετανάστες βρέθηκαν στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, κοντά στον κόμβο του Αγίου Αθανασίου, να κινούνται πεζοί, με άγνωστο προς το παρόν προορισμό. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και 21 ανήλικοι.

Στην πλειονότητά τους είναι ιρακινοί και σύριοι, οι οποίοι πιθανότατα εγκαταλείφθηκαν στην περιοχή από διακινητές που ανέλαβαν να τους μεταφέρουν έναντι χρηματικής αμοιβής στο εσωτερικό της χώρας από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τους αστυνομικούς ελέγχους, οι αλλοδαποί στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Για την υπόθεση διενεργείται αστυνομική προανάκριση.

Στο μεταξύ, σχεδόν καθημερινές είναι οι συλλήψεις διακινητών παράτυπων μεταναστών από τις αστυνομικές αρχές της Βόρειας Ελλάδος. Χθες αστυνομικοί της διεύθυνσης αλλοδαπών Θεσσαλονίκης προχώρησαν στη σύλληψη τριών ατόμων που φέρονται ως μέλη συμμορίας παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Όπως ανακοινώθηκε πρόκειται για έναν Πακιστανό, έναν Βούλγαρο και μία Ρουμάνα, οι οποίοι εμπλέκονται στη μεταφορά 12 αλλοδαπών από την Αλεξανδρούπολη προς τη Θεσσαλονίκη. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελία για τα περαιτέρω.