Σοβαρή εμπλοκή σε ιδιαίτερα σημαντική αστυνομική και δικαστική έρευνα σηματοδοτούν στοιχεία που παραδόθηκαν τις τελευταίες ώρες σε αρμόδια δικαστικά όργανα σχετικά με «προσωπικές σχέσεις δικαστικού λειτουργού και βασικού κατηγορούμενου» (σσ.:είναι αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ).

Στον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης εντάχθηκαν SMS που αντήλλασσαν το στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ και η δικαστική λειτουργός μέχρι και προ μερικών μηνών. Πολλά από αυτά αφορούσαν δυσμενείς σχολιασμούς για δικηγόρους, για τον ρόλο της αστυνομίας σε υπό έρευνα υποθέσεις, για την κατάσταση στα δικαστήρια κλπ.

Ο κατηγορούμενος -σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος»- αναφέρεται σε «αστήρικτο κατηγορητήριο» και αποδίδει στη δικαστική λειτουργό «προκατάληψη και εμπάθεια λόγω της προγενέστερης προσωπικής σχέσης τους».
Σε πεντασέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε το πρωί της Δευτέρας αποδίδει στη δικαστή «εκ δόλου παράβαση καθήκοντος» και «αποσιώπηση του λόγου εξαίρεσης».
Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τον κατηγορούμενο «η δικαστική λειτουργός όφειλε να απέχει και να αναθέσει αρμοδίως τη διερεύνηση της εν λόγω υπόθεσης». Από την πλευρά τους δικαστικοί λειτουργοί μιλούν για απόλυτα ορθή έρευνα .