Το Final Four 2018 μπάσκετ με αμαξίδιο, ένα από τα πιο θεαματικά και δημοφιλή αθλήματα ατόμων με αναπηρία, που περιλαμβάνεται και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 15 και το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουνίου στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Σμύρνης επί της Εθνικής Στέγης και Αρτάκης.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης, που γενικότερα στηρίζει τον αθλητισμό, υποδέχεται για πρώτη φορά την εν λόγω διοργάνωση, που αποτελεί την τελική φάση του 21ου Πρωταθλήματος Μπάσκετ με αμαξίδιο μεταξύ των τεσσάρων ομάδων που προκρίθηκαν. Συνδιοργανωτής της αθλητικής εκδήλωσης είναι η Ο.Σ.Ε.Κ.Α.

Οι ομάδες που συμμετέχουν είναι ο Ατλας Αθηνών, η Δωδεκάνησος, ο Μέγας Αλέξανδρος και το Μαρούσι.Θα πραγματοποιηθούν δυο αγώνες καθημερινά, με ώρα έναρξης στις 18.00 και στις 20.00, και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η απονομή στον πρωταθλητή θα γίνει την Κυριακή, στις 22.00, και θα είναι το τελευταίο για εφέτος μπασκετικό δρώμενο στο κλειστό της Αρτάκης, πριν αυτό παραχωρήσει τη θέση του σε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο.