Όχι στην.έκδοση Μαρίας Εφίμοβα είπε την Πέμπτη ο Αρειος Πάγος παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση. Οι ανώτατοι δικαστές απέρριψαν την έφεση που είχε ασκήσει ο Εισαγγελέας κατά της ομόφωνης απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που επίσης είχε ταχθεί υπέρ της μη έκδοσης της Εφίμοβα στη Μάλτα.

Πριν από ένα μήνα, στη συνεδρίαση ενώπιον του Αρείου Πάγου, η 36χρονη Ρωσίδα είχε μιλήσει για τον κίνδυνο να έχει την κατάληξη της Μαλτέζας δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλιζία, η οποία δολοφονήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο όταν εξερράγη βόμβα στο αυτοκίνητό της. Εξήγησε ότι η ίδια είναι η μοναδική εν ζωή μάρτυρας που μπορεί να αποκαλύψει την κρατική διαφθορά στη Μάλτα και αυτό την καθιστά στόχο.

Προς υπεράσπισή της είχε καταθέσει τον Μάιο στον Αρειο Πάγο και ο Μαλτέζος ευρωβουλευτής Ντέιβιντ Κάζα. «Αντί να την προστατεύσουν, ένας βουλευτής αποκάλυψε το όνομα της Εφίμοβα και έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή της», είχε πει ο κ. Κάζα. «Μπορεί αυτή τη στιγμή να έχουν συλληφθεί οι τρεις φυσικοί αυτουργοί που έβαλαν τη βόμβα στο αυτοκίνητο της δημοσιογράφου, αλλά οι εγκέφαλοι της δολοφονίας δεν έχουν πιαστεί».