Ενας άνδρας και μία γυναίκα, ηλικίας 26 και 23 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησανγια την επίθεση με βαριοπούλεςστην Ελληνοαμερικανική Ένωση στο Κολωνάκι, το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο ημεδαποί είχαν προσαχθεί έπειτα από το περιστατικό και αφού ταυτοποιήθηκεη συμμετοχή τους, οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες φθορές, ληστεία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, απείθεια και άλλα αδικήματα.

Ως προς την κατηγορία της ληστείας: κατά την επίθεση χθες αφαίρεσαν το τσαντάκι του σεκιουριτά ο οποίος είχε τραυματιστεί ελαφρά από τα θραύσματα της σπασμένης τζαμαρίας.

Επίσης η έρευνα συνεχίζεται για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες επιθέσεις καθώς είχαν ξανά απασχολήσει την ΕΛΑΣ.

Για τις δύο συλλήψεις η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Οι δυο ημεδαποί, άνδρας και γυναίκα, ηλικίας 26 και 23 ετών αντίστοιχα, που προσήχθησαν χθες το απόγευμα μετά το περιστατικό στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, ταυτοποιήθηκαν για τη συμμέτοχη τους και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία βαριοπούλα, μία κουκούλα τύπου full face, ένα περιλαίμιο, δύο ζευγάρια γάντια, έξι φιάλες με μπογιά και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής για διακεκριμένες φθορές, ληστεία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, απείθεια κ.λπ. αδικήματα και σήμερα οδηγούνται στην Εισαγγελία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΑΣ κατά τη διάρκεια έρευνας στην οικία της 23χρονης, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

-πιστόλι μάρκας GLOCK,
– 2 γεμιστήρες,
-100 φυσίγγια των 9 mm,
-αλεξίσφαιρο γιλέκο,
-θήκη όπλου χειρός και
-3 αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες έρευνα έγινε νωρίς το πρωί και στο σπίτι του 26χρονου συγκατηγορούμενού της.

Δίωξη για οκτώ αδικήματα

Οκτώ αδικήματα είναι ο ποινικός απολογισμός για τους δύο συλληφθέντες για την έφοδο στα γραφεία της Eλληνοαμερικανικής Eνωσης. Η εισαγγελέας, με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για τα εξής αδικήματα:

– Διατάραξη κοινής ειρήνης
– Διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας
– Οπλοκατοχή
– Οπλοφορία οπλοχρησία από κοινού
– Παράνομη βία από κοινού
– Ληστεία από κοινού (κακούργημα)
– Απείθεια
– Άρνηση δακτυλοσκοπησης.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν για τις πράξεις τους στον ανακριτή.