Ομάδες αντιεξουσιαστών που ανήκουν στον «Ρουβίκωνα» επιχείρησαν το πρωί να εισβάλουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα είκοσι άτομα επιχείρησαν να μπουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πετώντας τρικάκια ενώ οι αντιεξουσιαστές φώναζαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

H ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε είκοσι προσαγωγές μεταξύ των οποίων και μέλη της ηγετικής ομάδας της αναρχικής συλλογικότητας.

Ειδικότερα, έχουν προσαχθεί 16 άντρες και τέσσερις γυναίκες και ανάμεσά τους, σύμφωνα με πληροφορίες είναι και ο Καλαϊτζίδης.

Η «παρέμβαση» έγινε περίπου στις 08.05 τη στιγμή που έμπαινε προσωπικό από την πύλη του υπουργείου και εκτιμάται πως δεν ήταν τυχαία η επιλογή της ώρας από την πλευρά των μελών του «Ρουβίκωνα». Επιλέχθηκε ώστε να εκμεταλλευτούν την είσοδο των αρκετών εργαζομένων και να φτάσουν ως το κτίριο.

Μόνο ένας από την ομάδα κατάφερε να μπει λίγα μέτρα μέσα στο προαύλιο του υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε «δουλευτεί» το σενάριο για αντίδραση σε τυχόν «παρέμβαση» Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και για αυτό υπήρξε άμεση αντίδραση από τους αστυνομικούς στην πύλη.

Στον εισαγγελέα την Τρίτη οι 20 του Ρουβίκωνα

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν το πρωί της Τρίτης τα 20 μέλη του «Ρουβίκωνα», για την απόπειρα εισβολής, που πραγματοποίησαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς οι προσαγωγές τους μετατράπηκαν σε συλλήψεις και κρατούνται στην Ασφάλεια Αττικής.

Οι κατηγορίες που αναφέρονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των 20 συλληφθέντων είναι για: διατάραξη κοινής ειρήνης, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και πρόκληση σε διέγερση.

Σε νεότερη ανακοίνωση τους, μετά τη μετατροπή των προσαγωγών σε συλλήψεις, ανάρτησαν και δεύτερη ανακοίνωση- πρόσκληση για συγκέντρωση την Τρίτη το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, με αφορμή και τη δίκη 12 άλλων μελών του «Ρουβίκωνα», από παλαιότερες ενέργειες.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφέρει

«Σήμερα το πρωί ομάδα 20 ατόμων επιχείρησε να εισέλθει στους χώρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μέσω της κεντρικής εισόδου, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου.

Τα άτομα αποκλείστηκαν αμέσως από την φρουρά στην εξωτερική περίμετρο των εγκαταστάσεων, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου, όπου έριξαν έντυπο υλικό «τρικάκια».

Άπαντες προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».

Μπαλάσκας για εισβολή Ρουβίκωνα

Τα μέλη του Ρουβίκωνα έχουν σπάσει όλες τις κόκκινες γραμμές, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Σταύρος Μπαλάσκας με αφορμή τη σημερινή απόπειρα εισβολής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Σε αυτό το κτίριο υπάρχουν υπηρεσίες και ξένων κρατών αλλά και η υπηρεσία πληροφοριών οπότε καταλαβαίνετε πόσο σημαντική είναι η σημερινή επίθεση στο Υπουργείο» είπε για να προσθέσει πως «σήμερα οι αστυνομικοί θα μπορούσαν να πυροβολήσουν».

Ο κ. Μπαλάσκας σημείωσε πως το ζήτημα με τον Ρουβίκωνα είναι αμιγώς πολιτικό και πρέπει η κυβέρνηση να απαντήσει.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Για προστασία του Ρουβίκωνα κατηγορεί την κυβέρνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με αφορμή την εισβολή μελών της οργάνωσης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε ανάρτησή του στο twitter τονίζει πως «ο Ρουβίκωνας για να στηρίξει τον Κουφοντίνα εισέβαλε ακόμα και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη». Προσθέτει πως είναι λογικό με τόση προστασία που απολαμβάνει από την κυβέρνηση και καταλήγει: «Αυτή είναι η κανονικότητα του κ. Τσίπρα».