Νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 8 Ιουλίου.

Το συλλαλητήριο διοργανώνει η Επιτροπή για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Βλαχόφωνων Ελλήνων που ζουν στην πΓΔΜ και για την Προάσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Στην ανακοίνωση της αυτή, η Επιτροπή καλεί τους πολίτες σε συμμετοχή ώστε να «διατρανώσουμε την αδιαπραγμάτευτη ελληνικότητα της Μακεδονίας στέλνοντας το μήνυμα σε κάθε γωνιά της γης: η Μακεδονία είναι μία και είναι μόνο ελληνική».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι της περιφέρειας , το μοναδικό κανάλι που έδειξε σε όλο τον κόσμο τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, όπου διατρανώθηκε η προάσπιση των εθνικών μας θεμάτων και η μη παραχώρηση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, καλεί σε ΣΥΛΛΑΛΗΤΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ .

Τρεις ημέρες πριν την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ (Βρυξέλλες 11 και 12 Ιουλίου με την παρουσία και του Προέδρου των ΗΠΑ), η καρδιά του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ θα χτυπήσει στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ και η Βεργίνα Τηλεόραση θα μεταδώσει τον παλμό της σε κάθε γωνιά της γης.

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες

Υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις που μας κάνουν να πιστεύουμε πως ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας , δεν θα παραπέμψει ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα στην Ελληνική Βουλή για ψήφιση, για προφανείς λόγους.

Θα προτιμηθεί η προενταξιακή διαδικασία της γειτονικής χώρας , μέσω πρωτοβουλιών που θα αναπτυχθούν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών, κάτι που διαπιστώνουμε ότι ήδη συμβαίνει. Για ένα τόσο σοβαρό θέμα που θα δεσμεύσει και τις επόμενες γενιές των Ελλήνων , θα έπρεπε να είχε ζητηθεί η τοποθέτηση των Ελλήνων και μάλιστα όχι μόνο αυτών που ζουν στην Ελλάδα αλλά και των αποδήμων! Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας που διεξήγαγε δημοψήφισμα (2015) για λιγότερο σημαντικά θέματα και είχε την «άνεση» να ανατρέψει την ετυμηγορία του ελληνικού λαού ικανοποιώντας μικροπολιτικά οφέλη, προτιμά να αποφασίζει για τα εθνικά μας θέματα, ερήμην μας .

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ, αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες και τα «μπάνια…του λαού», θα διατρανώσουμε την αδιαπραγμάτευτη ελληνικότητα της Μακεδονίας στέλνοντας το μήνυμα σε κάθε γωνιά της γης:

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Στην περίπτωση που το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων περάσει από την Ελληνική Βουλή, θα βρισκόμαστε απέξω την ημέρα επικύρωσης της πρότασης από την Ελληνική Βουλή να βροντοφωνάξουμε πως το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν παραχωρείται, δεν παραχαράσσεται, δεν μεταβιβάζεται. Το όνομά μας είναι η ιστορία μας!

Επιτροπή για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Βλαχόφωνων Ελλήνων που ζουν στα Σκόπια και για την Προάσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας».