Μόνον επτά από τους 59 κατηγορουμένους στην υπόθεση με τις χρυσές επιχορηγήσεις της ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ, έκρινε ενόχους το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αθωώνοντας –ομόφωνα – τους υπολοίπους 51, είτε για λόγους παραγραφής, είτε για λόγους ουσίας.
Μη υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα (είχε ζητήσει την ενοχή των 56 από τους 59 κατηγορουμένους), το δικαστήριο απεφάνθη περί ενοχής των επτά, ως προς το αδίκημα της απάτης, χωρίς την επιβαρυντική περίσταση του ν.1608/50, αναγνωρίζοντας σε όλους το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.
Οι ποινές που επιβλήθηκαν ξεκινούν από τα 3 χρόνια φυλάκισης και εκτείνονται στα 5 χρόνια κάθειρξης. Το δικαστήριο έκρινε για όλους ανεξαιρέτως ότι η έφεση πρέπει να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, ως εκ τούτου είναι ελεύθεροι.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, με το οποίο οδηγούνταν σε δίκη 59 άτομα (σ.σ ένας απεβίωσε), τα χρήματα δόθηκαν κατά την τριετία 2008 -2011 παρανόμως στον συνδικαλιστικό φορέα, για να μετεξελιχθούν σε πολυτελή ταξίδια, δώρα, γεύματα, ακόμη και ποσά για πάρκιν μελών της ΓΕΝΟΠ ή συγγενικών τους προσώπων.
Η ΔΕΗ είχε μάλιστα χορηγήσει –χωρίς τις απαιτούμενες διασφαλίσεις – δάνειο στη ΓΕΝΟΠ, ύψους 500.000 ευρώ, το οποίο ουδέποτε έλαβε πίσω.