Αναστάτωση υπήρξε στην ΕΛ.ΑΣ από την καταστροφική επιδρομή -το βράδυ της Τρίτης- περίπου 10 αντιεξουσιαστών στον σταθμό «Ειρήνη» του ΗΣΑΠ, οι οποίοι προκάλεσαν ολοκληρωτικές καταστροφές στα νέα ακυρωτικά μηχανήματα, με την ζημιά να ανέρχεται σε περίπου 170.000 ευρώ. Η αναστάτωση υπήρξε κυρίως γιατί ήταν η πρώτη επίθεση με στόχο τα ακυρωτικά μηχανήματα μετά από αρκετούς μήνες που είχε να υπάρξει τέτοιου είδους επιδρομή με αφορμή τους ελέγχους των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μάλιστα η επιλογή των αναρχικών να μην προχωρούν σε τέτοιου είδους επιθέσεις είχε οδηγήσει την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να μειώσει κατά 50% τη φρούρηση στους σταθμούς του ΗΣΑΠ. Η επίθεση στον σταθμό του ΟΑΚΑ έχει προκαλέσει ανασχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας, με τον φόβο νέου κύκλου επιθέσεων.

Ο δεύτερος λόγος που υπήρξε προβληματισμός στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ ήταν ότι ο αστυνομικός φρουρός που είχε αναλάβει την επιτήρηση του σταθμού, δεν ήταν παρών την ώρα της επιδρομής με επίκληση ότι «είχε απομακρυνθεί για προσωπική ανάγκη του». Με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστερημένη ενημέρωση και αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων.
Σημειώνεται ότι και σε άλλες επιδρομές σε διαφόρους στόχους ή σε ελέγχους αρμοδίων αστυνομικών οι φρουροί ήταν απόντες , με επίκληση μιας «πρόσκαιρης απουσίας».
Υπάρχουν μάλιστα καταγγελίες ότι πολλοί εξ αυτών πηγαίνουν σε γειτονικές καφετέριες ή άλλους χώρους και αν συμβεί απρόοπτο προβάλλουν τη δικαιολογία της «ολιγόλεπτης, συμπτωματικής απουσίας για σοβαρό λόγο». Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι οι άγνωστοι δράστες επέλεξαν τον σταθμό «Ειρήνη» γιατί έχει εξαιρετικά μεγάλο αριθμό ακυρωτικών μηχανημάτων καεύκολη διαφυγή.

Tην ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τις τελευταίες επιθέσεις του «Ρουβίκωνα» και την απόφαση να «σφραγισθεί» το προφίλ στο Facebook ηγετικού μέλους της οργάνωσης, που προχωρούσε σε προαναγγελίες νέων ενεργειών.
Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται αν ο ίδιος ακτιβιστής-αναρχικός χρησιμοποιεί προφίλ (στο διαδίκτυο) γυναίκας, γαλλικής καταγωγής για να δημοσιοποιεί τις απόψεις του.
Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ ότι στη δίκη μέλους του «Ρουβίκωνα», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη για την πρόσφατη επίθεση σε συμβολαιογραφείο (σσ.: στο οποίο προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές) ο ιδιοκτήτης του γραφείου απέσυρε το νομικό ενδιαφέρον για την υπόθεση.
Μέσω των δικηγόρων του, ο ίδιος επικαλέσθηκε πρόβλημα υγείας και απουσίαζε, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του κατηγορούμενου. Η δίκη αναβλήθηκε για να κληθούν ως μάρτυρες οι αστυνομικοί που προχώρησαν στην σύλληψη του μέλους του «Ρουβίκωνα» που είχε τραυματισθεί στην διάρκεια της επίθεσης στο συμβολαιογραφείο.