«Το ισόγειο του συμβουλίου της επικρατείας ισοπεδώθηκε. Δώσαμε ένα μήνυμα σε όλα αυτά τα λαμόγια-δικαστες που συζητούσαν εκείνη την ώρα στον δεύτερο όροφο το πετσοκομα των συντάξεων. Ειμαστε ικανοποιημένοι που με τις μικρές μας δυνάμεις γίναμε έστω και για μια στιγμή η φωνή των γερόντων.Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα…» Με την ανάρτηση αυτή στο facebook τα ξημερώματα της Τρίτης ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα αναφέρεται στη χθεσινή καταδρομική επίθεση στο κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία του Συμβουλίου της Επικρατείας προειδοποιώντας για νέες επιθέσεις.

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Δευτέρας μια μεγάλη ομάδα περίπου 50-60 ατόμων επιτέθηκε στο κτίριο του ΣτΕ αιφνιδιάζοντας τον αστυνομικό σκοπό και αφού προκάλεσε ζημιές στην είσοδο και στην πρόσοψη σπάζοντας τζάμια και πετώντας μπουκάλια με μαύρη μπογιά αποχώρησαν.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις για τον εντοπισμό των ατόμων αυτών. Ερωτηματικά προκάλεσε το γεγονός ότι σε ένα κτίριο που αποτελεί «στόχο» στο κέντρο της Αθήνας δεν υπήρχε αυξημένη αστυνομική επιτήρηση παρά μόνο ένας αστυνομικός.

Σε ανάρτηση τους σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου που «υπέγραφαν» η «Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας», η «Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας», η «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης» και «Σύντροφοι/Συντρόφισσες» σημείωναν: «Πραγματοποιήσαμε πριν λίγη ώρα συμβολική επίθεση στο κτίριο του Συμβούλιου της Επικρατείας . Ο λόγος προφανής, η απόφασή του που έκρινε «συνταγματικό» τον νόμο Κατρούγγαλου για μείωση των συντάξεων…Η μόνη ελπίδα είναι στο δρόμο. Οι νεότερες γενιές, αυτές που θα ζήσουν το καθεστώς ολοκλήρωσης της φιλελεύθερης ατζέντας, αυτές που αντί για σύνταξη θα παίρνουν 250 ευρώ ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και θα πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους, πρέπει να βγουν στον δρόμο. Οι παλιότερες γενιές, τα θύματα της ληστείας και της βίαιης φτωχοποίησης πρέπει να πιέσουν τις νεότερες γενιές να βγουν στο δρόμο.»

Τόσκας: Γραφικές οι πράξεις του Ρουβίκωνα

«Γραφικές» χαρακτήρισε τις πράξεις του Ρουβίκωνα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, τονίζοντας ότι είναι καταδικαστέες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «η δράση του μάς προβληματίζει», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «μας κάνει κακό πολιικά».

Στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο για πρωτόγονη πολιτική σκέψη αναφερόμενος στα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «πολιτικά κινούνται με τα τέσσερα σαν τα μωρά», ενώ ανέφερε πως προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Σημείωσε ωστόσο ότι δεν μένουν ατιμώρητοι, προσθέτοντας ότι περισσότερα από 100 άτομα έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.