Εισβολή στο ισόγειο του Συμβουλίου Επικρατείας έκαναν το απόγευμα της Δευτέρας (λίγο πρίν τις 20:00) δεκάδες – κάποιοι εκτιμούν 50 – μέλη του Ρουβίκωνα τα οποία προκάλεσαν ζημιές, έσπασαν τζάμια, πέταξαν μπογιές και αποχώρησαν.
Στο δικαστήριο, καθώς ήταν σε εξέλιξη διάσκεψη για το Ασφαλιστικό και τον νόμο Κατρούγκαλου, υπήρχαν υπάλληλοι καθώς και σύμβουλοι επικρατείας.
«Πραγματοποιήσαμε πριν λίγη ώρα συμβολική επίθεση στο κτίριο του Συμβούλιου της Επικρατείας. Ο λόγος προφανής, η απόφασή του που έκρινε «συνταγματικό» τον νόμο Κατρούγκαλου για μείωση των συντάξεων» αναφέρει ο Ρουβίκωνας σε ανακοίνωσή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναλαμβάνοντας την ευθύνη της επίθεσης μαζί με άλλες αναρχικές συλλογικότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν χωρισμένοι σε δύο ομάδες, ενώ ελάχιστοι ήταν αυτοί που μπήκαν στην είσοδο του δικαστηρίου_ όπου βρισκόταν ένας υπάλληλος και ένας αστυνομικός φρουρός.
Είπαν στον αστυνομικό να μη σηκωθεί από τη θέση του, έσπασαν τη τζαμαρία, και πέταξαν μπουκάλια μπύρας γεμάτα με μπογιά.

Σε ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, την ευθύνη ανέλαβαν οι αναρχικές ομάδες «Ρουβίκωνας», «Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας» και «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης», σχετίζοντάς την «με την απόφασή του ΣτΕ που έκρινε συνταγματικό τον νόμο Κατρούγκαλου για μείωση των συντάξεων».

ΝΔ: Κατάπτυστη πολιτική επιλογή η ανοχή του Ρουβίκωνα

«Μετά την έφοδο του Ρουβίκωνα ακόμη και στο Σ.τ.Ε. δεν έχει πια σημασία αν τα μέλη του δρουν με την ανοχή του Μαξίμου ή με τον εσκεμμένο αφοπλισμό της αστυνομίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Και προσθέτει: «Οταν ο δήμαρχος Τήνου μηνύει και συλλαμβάνονται επί τόπου οι Ρουβίκωνες, η ανοχή της δράσης τους από την κυβέρνηση είναι προφανές ότι οφείλεται σε μια κατάπτυστη πολιτική επιλογή που επέφερε απόψε ακόμη και ευθεία απειλή προς τη Δικαιοσύνη».