Στήριξη σε άπορες οικογένειες, παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε απομακρυσμένα χωριά, καθαρισμοί χώρων πρασίνου είναι μερικές από τις δράσεις που πραγματοποίησε το Πολεμικό Ναυτικό και ο Στρατός Ξηράς τις προηγούμενες ημέρες στο πλαίσιο της πάγιας προσφοράς τους προς το κοινωνικό σύνολο.

Την Κυριακή στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού (εν ενεργεία / εν αποστρατεία) μαζί με τις οικογένειές τους πραγματοποίησαν καθαρισμό και μάλιστα εθελοντικά στη Ναυτική Βάση Νότιου Ευβοϊκού (ΝΒΝΕ).

Όπως τονίζεται από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα για το Πολεμικό Ναυτικό, «ενώ η διαφύλαξη της καθαριότητας και της αισθητικής της Ναυτικής Βάσης αποτελεί ευθύνη όλων των δικαιούχων παραθερισμού, οι οποίοι είναι και οι άμεσα ωφελούμενοι από την εν λόγω δράση».

Στήριξη στο κοινωνικό σύνολο πρόσφερε την περασμένη εβδομάδα και ο Στρατός Ξηράς – όπως σημειώνει το Γενικό Επιτελείο Στρατού – σε ολόκληρη την Περιοχή Ευθύνης του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Συγκεκριμένα, ιατρικό προσωπικό επισκέφτηκε απομακρυσμένα χωριά, προσφέρθηκαν δώρα σε απομακρυσμένα σχολεία, διανεμήθηκαν τρόφιμα σε άπορες οικογένειες, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις μουσικής, έγινε συντήρηση μνημείων, ενώ μηχανήματα του μηχανικού συνέδραμαν τις τοπικές αρχές σε τοπικά έργα.