Και νέο εξώδικο προς την εφημερίδα «Το Βήμα» και εμένα προσωπικά απέστειλε ο Αλέξης Πουλιάσης, σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος εθίγη από το δημοσίευμα της 22ας Απριλίου 2018 με τίτλο «Αρωμα… μίζας στο υπουργείο Οικονομικών;» και θέμα την καταγγελία του Ιωσήφ Λιβανού περί οικονομικού εκβιασμού του από δύο μεσάζοντες –φερόμενους ως συνεργάτες του κ. Πουλιάση, τον Αντώνη Κωσταρή και τον Βασίλη Χρυσόπουλο, προκειμένου να επιτύχει να λάβει νόμιμη αμοιβή του ως μάρτυρας στην υπόθεση Καρούζου.
Στην εξώδικη πρόσκλησή του, ο κ. Πουλιάσης γνωστοποιεί κατ’ αρχάς ότι έχει υποβάλει εγκλήσεις-μηνύσεις σε βάρος του Ιωσήφ Λιβανού, του Αντώνη Κωσταρή και του Βασίλη Χρυσόπουλου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα ζητεί επανόρθωση «υπό την έννοια ότι ουδεμία σχέση είχε –έχει με τα αναφερόμενα στο ανωτέρω δημοσίευμα, (…) και ότι οι Αντώνης Κωσταρής και Βασίλειος Χρυσόπουλος δεν ήταν «μεσάζοντες –άνθρωποι εμπιστοσύνης του», αποκαθιστώντας με την καταχώρηση την προσβολή της προσωπικότητας του, ρητώς επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός του».
Ο σύμβουλος του υπουργού επιμένει ότι το ρεπορτάζ έχει γραφεί με δόλο, κατά τρόπον ώστε να τον παρουσιάσει ως εμπλεκόμενο στο σκάνδαλο, επισημαίνοντας πως «διαβάζοντας το δημοσίευμα ο μέσος αναγνώστης μένει με την εντύπωση ότι όλα τα άτομα τα οποία αναφέρονται σε αυτό είναι αναμεμειγμένα σε «σκάνδαλο»». Επίσης δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη φράση-απορία που διατυπώνεται πώς και δεν βρίσκεται η καταγγελία στα χέρια της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, ενώ τονίζει ότι η καταγγελία εστάλη από τον ίδιο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προς έλεγχο.
Θα πρέπει να γίνει και πάλι σαφές προς τον κ. Πουλιάση ότι το δημοσίευμα δεν είναι παρά αναπαραγωγή της καταγγελίας του κ. Λιβανού, δεν συνιστά προσωπική επίθεση δική μου στο πρόσωπό του. Δεν τον παρουσιάζει το δημοσίευμα αλλά η καταγγελία ως άμεσα εμπλεκόμενο. Οι εγκλήσεις-μηνύσεις κατά των Κωσταρή και Χρυσόπουλου, με τις οποίες και διαχωρίζει τη θέση του, έρχονται να επιβεβαιώσουν πλήρως το ρεπορτάζ. Το τι ακριβώς έχει συμβεί θα το διαπιστώσει συν τω χρόνω η ίδια η Δικαιοσύνη. Οι δημοσιογράφοι δεν είναι δικαστές. Η διαβίβαση του φακέλου στις εισαγγελικές αρχές από το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη καταγραφεί στο δημοσιογραφικό κείμενο, στο σκέλος εκείνο που απηχεί τη θέση του κ. Πουλιάση. Η απορία για το γεγονός ότι η καταγγελία δεν βρίσκεται στα χέρια της κυρίας Τουλουπάκη παραμένει πάντως· εκφράζεται δε και από χείλη έγκριτων νομικών στους οποίους προσέφυγε η γράφουσα πριν από τη δημοσίευση.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ