Απάντηση με περισσότερες από μία αιχμές επεφύλαξε στον παραιτηθέντα πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαο Σακελλαρίου, η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Το Δ.Σ. της Ένωσης τονίζει ότι «συνεπές προς τις πάγιες θέσεις του, καταδικάζει κάθε απόπειρα επηρεασμού των δικαστών του και δη σε εκκρεμείς υποθέσεις, ακόμα και αν προέρχεται από τον Πρόεδρό του», ενώ διαβεβαιώνει ότι «οι δικαστικοί λειτουργοί του ΣτΕ παραμένουν ενωμένοι και προσηλωμένοι στο έργο της απονομής της δικαιοσύνης, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των καιρών με ανεξάρτητο φρόνημα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα το Σύνταγμα και το νόμο».
»Δεν παραιτούνται, δεν φυγομαχούν», είναι η τελευταία φράση της ανακοίνωσης, η οποία υποδηλοί την κριτική της Ένωσης απέναντι στην πράξη του κ. Σακελλαρίου, αντανακλώντας το κλίμα οργής που έχει κατακλύσει το ΣτΕ, μετά τις on camera δηλώσεις.
Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς υπογράφεται από νέους δικαστές, με ήθος και αξία, που απαρτίζουν τη νέα γενιά στο ΣτΕ, ήτοι το μέλλον του.