Η Bloode, η πρώτη διαδικτυακή κοινότητα για την αιμοδοσία στην Ελλάδα, υλοποιεί καμπάνια ευαισθητοποίησης για την εθελοντική αιμοδοσία, με τίτλο #κάτιμικρόγιακάτιμεγάλο. Η καμπάνια υλοποιείται στο πλαίσιο ενίσχυσης των δράσεων της κοινότητας για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την αιμοδοσία, στην αύξηση του αριθμού των εθελοντών αιμοδοτών και στην οικονομική στήριξη του έργου της ομάδας Bloode.

Με κεντρικό μήνυμα «Κάνε κάτι μικρό για κάτι μεγάλο», η καμπάνια καλεί τους χρήστες να στηρίξουν το έργο της διαδικτυακής κοινότητας. Συγκεκριμένα, μέσω της ειδικής εφαρμογής που έχει αναρτηθεί στην ανανεωμένη ιστοσελίδα bloode.org, οι χρήστες έχουν πλέον τη δυνατότητα να ενισχύσουν οικονομικά το έργο της κοινότητας Bloode.

Απώτερος σκοπός της οικονομικής αυτής ενίσχυσης είναι η διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την αύξηση του αριθμού των εθελοντών αιμοδοτών και η διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε αίμα ολοένα περισσότερων ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Επιπλέον, μέσω της ανανεωμένης ιστοσελίδας, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, να ανταποκριθούν θετικά σε μία από τις αναρτημένες εκκλήσεις για αίμα ή να δημιουργήσουν τη δική τους έκκληση για αίμα, ώστε να βοηθήσουν έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη.

Η καμπάνια #κάτιμικρόγιακάτιμεγάλο περιλαμβάνει επίσης την προβολή μίας σειράς videos στις σελίδες της κοινότητας Bloode στα social media, με τη συμμετοχή διαφορετικών κάθε φορά προσώπων που μιλούν για την εθελοντική αιμοδοσία, με στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού:

Δημοφιλή πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό, τον αθλητικό και το δημοσιογραφικό χώρο, όπως ο Γιώργος Χρανιώτης, η Λυδία Παπαϊωάννου, ο Κώστας Κοκκινάκης, η Μιρέλα Πάχου, ο Πάνος Σουρούνης κ.ά. μιλούν για την αιμοδοσία και καλούν τον κόσμο να στηρίξει το έργο της Bloode, συμμετέχοντας ενεργά στις δράσεις της· Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη (14 Ιουνίου), εθελοντές αιμοδότες της ομάδας Bloode μιλούν για τις δράσεις της κοινότητας και τα οφέλη της εθελοντικής αιμοδοσίας· Άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα να δωρίσουν αίμα, αναφέρονται στους εναλλακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορούν να στηρίξουν το έργο της διαδικτυακής κοινότητας.

Η καμπάνια #κάτιμικρόγιακάτιμεγάλο θα κορυφωθεί με τη διοργάνωση μεγάλης εκδήλωσης με τίτλο «Ένα μικρό πάρτυ για ένα μεγάλο αποτέλεσμα», η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στο κέντρο της Αθήνας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν δράσεις εθελοντισμού καθώς και ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Το Bloode είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που στοχεύει στην αύξηση του ποσοστού των εθελοντών αιμοδοτών και την οργάνωση του συστήματος αιμοδοσίας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε από μια ομάδα νέων ανθρώπων με όραμα τη δημιουργία μίας ψηφιακής κοινότητας που θα μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα και να καλύψει τις ανάγκες για αίμα του πληθυσμού.

Σήμερα διοργανώνει πλήθος δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας, ενημερωτικών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ενώ μέσω της ιστοσελίδας bloode.org δημοσιεύονται και ικανοποιούνται εκκλήσεις για αίμα.