Θερινά Σχολεία για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου διοργανώνει και φέτος σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας η Ένωση Ελλήνων Φοιτητών.

Μέσα από ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα που καλύπτει πολλούς τομείς των φυσικών επιστημών- μηχανική & εφαρμογές, ηλεκτρομαγνητισμό, σχετικότητα, κβαντική Φυσική, κοσμολογία, τοπολογία & περιβάλλον, αστροφυσική, αστρονομία, νανοτεχνολογία, Cern- οι διοργανωτές στοχεύουν να βοηθήσουν τους μαθητές να εκτιμούν το φυσικό κόσμο και να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων σε σχέση με τις μεταβολές που επιφέρει η ανθρώπινη δραστηριότητα σε αυτόν.
Φέτος θερινά σχολεία θα πραγματοποιηθούν στο Κατάκολο, στην Κεφαλονιά, στη Θεσσαλονίκη, στην Αίγινα, στην Παλλήνη, στη Νάξο, στα Γιαννιτσά και στο Λαύριο με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών δασκάλων ενώ την τελευταία δεκαετία έχουν «λειτουργήσει» συνολικά 65 σχολεία.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 21 Ιουνίου στην Αίγινα και θα είναι πενθήμερα ενώ το πρόγραμμα του σχολείου, το οποίο θα περιλαμβάνει καθημερινά δύο διαλέξεις, διαμορφώνεται ως εξής: 10.00 – 11.30: Πρωινή Διάλεξη, 12.00 – 13.30: Μεσημεριανή διάλεξη, 19.30 – 21.00: Δραστηριότητα –Πειραματικές Δραστηριότητες Επισκέψεις-δρώμενα –εκδρομές-ψυχαγωγία.

Στο σχολείο μπορούν να συμμετάσχουν απόφοιτοι της Β’ και της Γ’ Γυμνασίου και των Α΄ και Β’ Λυκείου που έχουν βαθμό προαγωγής μεγαλύτερο από 15 ή

καλή κατάταξη στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής των ετών 2017- 2018. Το κόστος που κυμαίνεται στα 180 € ανά άτομο περιλαμβάνει διαμονή, διατροφή, έντυπο υλικό και βεβαίωση παρακολούθησης ή διαμορφώνεται στα 20 ευρώ χωρίς διαμονή και διατροφή.