από metereologos.gr
Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
 
 

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ Ν. Σακελλαρίου

Το μεσημέρι της Τετάρτης - Τι αναφέρει στην επιστολή του - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του
 Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ Ν. Σακελλαρίου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Την παραίτησή του υπέβαλε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Νικόλαος Σακελλαρίου από την προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο κ. Σακελλαρίου χαρακτήρισε αδιανόητες και απαράδεκτες τις πρόσφατες διαρροές σχετικά με τον νόμο Κατρούγκαλου και τις περικοπές των συντάξεων, κάνοντας συγκεκριμένα λόγο για «αδιανόητη παραβίαση του δικαστικού απορρήτου», την οποία -όπως είπε - αδυνατεί αντικειμενικά να ελέγξει, με αποτέλεσμα την πρόκληση «καίριου πλήγματος στην αξιοπιστία και το κύρος του θεσμού του ΣτΕ».

Η παραίτηση του κ. Σακελλαρίου έρχεται λίγες εβδομάδες πριν από τη λήξη της θητείας του στις 30 Ιουνίου, καθώς συμπληρώνεται το σχετικό όριο ηλικίας, σε μια κίνηση πρωτόγνωρη για πρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου, καθώς η μοναδική περίπτωση παραίτησης έχει καταγραφεί στα τέλη της δεκαετίας του '80, επί θητείας του Βασιλείου Ρώτη, και αυτή προκειμένου να αναλάβει υπουργικό θώκο.

Ο κ. Σακελλαρίου χαρακτήρισε ως επώδυνη την απόφασή του, στο 42ο έτος της σταδιοδρομίας του, δήλωσε ωστόσο ότι έχει ήσυχη τη συνείδησή του, διότι δεν αποχωρεί αμαχητί, «αφού όλα αυτά τα χρόνια αγωνίστηκε με τη βοήθεια του Θεού, τον αγώνα τον καλό».

Η κυρία Σαρπ πρόεδρος των διασκέψεων για το Ασφαλιστικό

Ο κ. Σακελλαρίου συγκινησιακά φορτισμένος δήλωσε μόλις έκλεισαν οι κάμερες, και ύστερα από σχετική ερώτηση, ότι δεν έχει δεχθεί πιέσεις από την πλευρά της κυβέρνησης – ο ίδιος άλλωστε, όπως είπε «δεν ανήκει σε αυτούς που δέχονται πιέσεις» – ενώ διευκρίνισε ότι οι διασκέψεις του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου ως προς εκκρεμή ζητήματα μείζονος σημασίας, θα συνεχιστούν κανονικά υπό την προεδρία του εκάστοτε αρχαιότερου αντιπροέδρου. Να διευκρινιστεί ότι η κυρία Μαίρη Σαρπ είναι η αρχαιότερη στις διασκέψεις για το ασφαλιστικό, ενώ στην υπόθεση για τον Τούρκο αξιωματικό αρχαιότερος Αντιπρόεδρος είναι ο Χρίστος Ράμμος. Γενικότερα στο δικαστήριο αρχαιότερος και εν δυνάμει μελλοντικός πρόεδρος είναι ο Αθανάσιος Ράντος. Εξ ου και στη φάση αυτή αναλαμβάνει καθήκοντα προεδρεύοντος.

Η θέση του τέως προέδρου


Λαμβάνοντας σαφή θέση (γεγονός που επικρίνεται σε μια πρώτη φάση από ανώτατους δικαστικούς), ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά: «Τη στιγμή, όμως, αυτή η σκέψις μου στρέφεται στους απλούς πολίτες, που είναι τα θύματα των μνημονίων και της κλιμακούμενης επικυριαρχίας του οικονομικού παράγοντος επί του θεσμικού, οι αντοχές των οποίων συνεχώς δοκιμάζονται από τα αλλεπάλληλα οικονομικά μέτρα, που λαμβάνονται με την επίκληση του λεγομένου δημοσιονομικού συμφέροντος και που συνεπάγονται υπέρογκες γι αυτούς επιβαρύνσεις, λόγω του σωρευτικού τους χαρακτήρος .

Ήδη, από την εποχή του πρώτου μνημονίου, ορισμένοι συνάδελφοί μου μεταξύ των οποίων και εγώ, είχαμε, με τις μειοψηφίες μας επισημάνει, τη μή συμβατότητα των ρυθμίσεων του μνημονίου με το Σύνταγμα και είχαμε, εγκαίρως, προειδοποιήσει, χωρίς δυστυχώς να εισακουστούμε, για την επερχόμενη πλήρη επικυριαρχία του οικονομικού επί του θεσμικού, που επηρέασε, καίρια, το σύνολο σχεδόν της κρατικής δράσεως και σηματοδότησε την συνακόλουθη υποχώρηση του Κράτους Δικαίου και του Κοινωνικού Κράτους.

Τα χρόνια που ακολούθησαν, οι αντοχές όλων μας δοκιμάσθηκαν ακόμη περισσότερο από τα νεώτερα μνημόνια που επέβαλαν τη λήψη και νέων επώδυνων οικονομικών μέτρων, που συνοδεύθηκαν από τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Οι καταστάσεις αυτές, οδήγησαν το Δικαστήριο στην έκδοση σειράς αποφάσεων της Ολομελείας του σχετικά με την μή περαιτέρω μείωση των συντάξεων και την θεσμική θωράκιση των προσώπων, που είναι επιφορτισμένα με βασικές αποστολές του Κράτους, όπως η εθνική άμυνα, η ασφάλεια, η υγεία, η παιδεία και η δικαιοσύνη.

Φρονούμε, ότι τα δικαστικά αυτά προηγούμενα και οι εγγυήσεις που ετέθησαν με αυτά, δέν μπορούν, χωρίς να παραβιάζεται το Σύνταγμα, να αγνοηθούν ούτε, πολύ περισσότερο, να παρακαμφθούν από το νομοθέτη, με το πρόσχημα της καταρτίσεως ενός νέου ασφαλιστικού συστήματος μέσω του επανυπολογισμού όλων, των μέχρι σήμερα, απονεμηθεισών συντάξεων - πράγμα που θέτει τους ήδη συνταξιούχους σε καθεστώς πλήρους ανασφαλείας, κατά παράβαση της αρχής της εμπιστοσύνης - και μέσω της εισαγωγής, σε συνάρτηση, πάντοτε, με τον επανυπολογισμό, ενός νέου τρόπου υπολογισμού των εφεξής απονεμομένων συντάξεων, μέτρα που οδηγούν, με μαθηματική ακρίβεια, σε περαιτέρω μείωση του ύψους των συντάξεων, το οποίο, όμως, έχει ήδη διαμορφωθεί, μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές τους, σε ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο.

Σε αντίθετη περίπτωση, εκτιμούμε, ότι είναι πλέον ή ορατός ο κίνδυνος περαιτέρω μειώσεως του ύψους των απονεμομένων συντάξεων, με τελικό αποτέλεσμα την πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων».
Στην κατακλείδα της δηλώσεως του, ο κ. Σακελλαριου σημείωσε:

«Αναμφιβόλως, ευρισκόμεθα προ μιας πολύ δυσχερούς καταστάσεως, η οποία, όμως, ευελπιστούμε ότι θα αντιμετωπισθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για μία ακόμη φορά, από την ανεξάρτητο ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία μετακυλίεται, παγίως, από την εκάστοτε πολιτική εξουσία, η επίλυσις των πιο σημαντικών προβλημάτων της Χώρας.

Εκφράζουμε, τέλος, τη βεβαιότητα ότι « έχουν γνώσιν οι φύλακες» και ότι οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, ανταποκρινόμενοι στην ιστορική παράδοση του Σώματος.
Επομένως, πρέπει όλοι να εξακολουθήσουμε να εμπιστευόμεθα την Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, τελούντες πάντοτε εν πλήρη επιγνώσει του γεγονότος, ότι «Υπάρχουν ακόμη δικασταί εις τας Αθήνας».

Δεκτή από τον Σ. Κοντονή η παραίτηση Σακελλαρίου


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής έκανε αποδεκτή την παραίτηση που υπέβαλε από τη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ο κ. Νικόλαος Σακελλαρίου.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης επισημαίνει ότι η παραβίαση δικονομικών κανόνων όσον αφορά στη διαδικασία έκδοσης δικαστικών αποφάσεων και δη η παραβίαση του δικαστικού απορρήτου και των διαμειβομένων σε κεκλεισμένων των θυρών διασκέψεις, το οποίο θέτει στην επιστολή παραίτησής του και ο κ. Σακελλαρίου, υποβαθμίζει κατάφωρα τον θεσμό της Δικαιοσύνης και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά στους πολίτες.

Ο κ. Κοντονής καλεί τους δικαστικούς λειτουργούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσουν το έργο τους απρόσκοπτα, περιφρουρώντας το κύρος του θεσμού που υπηρετούν και θωρακίζοντας με τη συμπεριφορά τους δικονομικούς κανόνες που είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν απαρεγκλίτως.

ΝΔ: Πρωτοφανής στα δικαστικά χρονικά η παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ


Πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία την παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, κίνηση, που όπως επισημαίνει σε δήλωσή του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, εντείνει τις σκιές που υπάρχουν στις σχέσεις της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Δικαιοσύνης, η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις για την εξέλιξη αυτή, προσθέτοντας πάντως πως «είναι απαραίτητο την ώρα που η Δικαιοσύνη βρίσκεται στο επίκεντρο προφανών κυβερνητικών πιέσεων, οι ανώτατοι λειτουργοί να επιτελούν αμερόληπτα το έργο τους μακριά από τη δημοσιότητα με βάση τη συνείδησή τους και το Δημόσιο συμφέρον».

Δήλωση Κινήματος Αλλαγής

«Η αιφνιδιαστική παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, για πρώτη φορά στα χρονικά του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αποτελεί μία ακόμη απτή απόδειξη της οριακής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στον νευραλγικό χώρο της ελληνικής Δικαιοσύνης, με ευθύνη της κυβέρνησης» τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Αλλαγής. Όπως υπογραμμίζει, «οι διαρκείς, απροκάλυπτες και διχαστικές κυβερνητικές παρεμβάσεις και επιθέσεις στη δικαστική εξουσία -τις οποίες και ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣτΕ είχε τον περασμένο Ιανουάριο καταγγείλει- έχουν προκαλέσει βαθιές πληγές στο Κράτος Δικαίου». Το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει ότι «η αποκατάσταση του κύρους της Δικαιοσύνης αποτελεί πλέον θεμελιακό όρο για την περιφρούρηση της Δημοκρατίας μας».

Ντόμινο ανακοινώσεων Βερβεσού - Κοντονή

«H παρέμβαση του Προέδρου του ΣτΕ, Νικολάου Σακελλαρίου μέσω της πρωτοφανούς στα δικαστικά χρονικά του ΣτΕ παραιτήσεως του Προέδρου αυτού, διαλαμβάνει καίριες επισημάνσεις για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης και τη διαφύλαξη της συνταγματικής δικαιοταξίας» αναφέρει σε δήλωσή ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, Δημήτρης Βερβεσός.
Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Συγχρόνως, αποτελεί δικαίωση των πάγιων θέσεων του δικηγορικού σώματος. Έχουμε διαχρονικά επισημάνει ότι το δημόσιο συμφέρον δεν μπορεί να ταυτίζεται με το ταμειακό συμφέρον του Δημοσίου και ότι η επικράτηση οικονομικών σκοπιμοτήτων δεν μπορεί να γίνεται έναντι οιουδήποτε τιμήματος. Η διαφύλαξη των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων που κατοχυρώνει το Σύνταγμα είναι αδιαπραγμάτευτη και επαφίεται πρωτίστως στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη.

Ομοίως, έχουμε πολλαπλώς επισημάνει τις απόπειρες, ανεξαρτήτως της επιτυχίας τους ή μη, παρεμβάσεων θεσμικών και εξωθεσμικών παραγόντων στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, κατά τρόπο που υπονομεύει την ανεξαρτησία της.

Οι δηλώσεις του Προέδρου του ΣτΕ επιβεβαιώνουν, τέλος, την επισήμανσή μας για τον ιδιότυπο μιθριδατισμό που έχει αναπτυχθεί στην κοινωνία, καθώς πλέον έχουμε φτάσει να θεωρείται ζητούμενο η εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και δη των ανωτάτων δικαστηρίων, καίτοι ο σεβασμός και η εφαρμογή τους ιδίως από την εκτελεστική εξουσία πρέπει να θεωρείται αδιαπραγμάτευτη σε ένα κράτος δικαίου, ώστε να μην περιέλθουμε σε ανυποληψία ενώπιον των ευρωπαϊκών θεσμών, δικαστικών και μη.

Οι καίριες αιτιάσεις του Προέδρου του ΣτΕ δείχνουν ότι το κέντρο βάρους της δράσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης πρέπει να εντοπίζεται στην ποιοτική αναβάθμιση της Δικαιοσύνης στη χώρα μας, στην αποχή από την προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης, στην οποία μέχρι σήμερα επιδίδεται ο Υπουργός Δικαιοσύνης, και όχι σε επικοινωνιακού τύπου καιροσκοπικές εξαγγελίες προεκλογικού χαρακτήρα για τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών και άλλα τοιαύτα».

«Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. εκτρέπεται σε συκοφαντίες»

Η δήλωση του κ. Βερβεσού για την παραίτηση του Προέδρου του ΣτΕ προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο κ. Κοντονής επισημαίνει στην απάντησή του:
«Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. εκτρέπεται σε συκοφαντίες κάνοντας χρήση της θέσης του ως προέδρου της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

Αντιλαμβανόμαστε όμως ότι η σημερινή αήθης και ανερμάτιστη επίθεση συνδυάζεται με την έναρξη της νομοθετικής πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης να τριχοτομηθεί το υδροκέφαλο Πρωτοδικείο Αθηνών, όπως χθες ανακοινώθηκε.

Άλλωστε ούτε ο ίδιος το κρύβει.

Δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μεγαλοδικηγορικών γραφείων τα οποία μεταχειρίζονται δεκάδες νέους δικηγόρους ως βοηθητικό προσωπικό με μισθούς ανειδίκευτου εργάτη και τα οποία από το 1981 βυσσοδομούν να αποτρέψουν τη δημιουργία νέων Πρωτοδικείων στην Αθήνα.

Ας το καταλάβει καλά ο κ. Πρόεδρος ότι το Πρωτοδικείο Αθηνών θα τριχοτομηθεί ό,τι συκοφαντία και αν μετέρχεται ο ίδιος και οι όμοιοί του.

Καλώ τους Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας να πάρουν θέση για όσα ο κ. Πρόεδρος εξ΄ ονόματός τους περιγράφει ιδίως αυτούς που μου δηλώνουν άγνοια για όσα αφορώντα το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει».

«Δήλωση ως πρόεδρος» - «Γελοιοποιούμενος μέβαλε ιδιότητα»

Σε «ορθή επανάληψη» ο Δικηγορικόw Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει ότι η δήλωση του Δημήτρη Βερβεσού για την παραίτηση του Προέδρου του ΣτΕ γίνεται με την ιδιότητα του Προέδρου του Δ.Σ.Α.

Η «διόρθωση» αυτή έφερε νέα ανακοίνωση του υπουργού Σ. Κοντονή ο οποίος αναφέρει:

«Γελοιοποιούμενος μετά την κατακραυγή πλείστων όσων Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α μετέβαλε ιδιότητα και από Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων μας ενημέρωσε ότι συκοφαντεί απλά ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Επαναλαμβάνω για να το γνωρίζει είτε ως Πρόεδρος του Δ.Σ.Α είτε ως Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δ.Σ. ότι η ίδρυση των δύο νέων Πρωτοδικείων στην Αττική θα πραγματοποιηθεί άμεσα. Η ταλαιπωρία των πολιτών θα σταματήσει, οι συνθήκες γαλέρας των δικαστικών υπαλλήλων θα ανατραπούν και η εκμετάλλευση των νέων δικηγόρων θα αναστραφεί».


Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γερμανικός Τύπος: Ηχηρή παραίτηση με φόντο τις συντάξεις 
 
 
σχόλια (11)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Αλεξη, κατι σαπιο υπαρχει στο βασιλειο της (νοτιας) Δανιμαρκιας... | 17/05/2018 12:43
  ..οπως θα ελεγε και ο μεγας Σεξπηρ. Δεν μπορει κε πρωθυπουργε, 3 κορυφες να παραιτουνται σε διαστημα 1 βδομαδας (Κριμιζης ΕΔΥ, Σακελλαριου ΣτΕ, και ενας ακομη διευθυντης μεγαλου οργανισμου αλλα δεν θυμαμαι τωρα τα τυπικα) καταγγελοντες ολοι τις ανομιες και παρεμβασεις κυβερνητικων στελεχων!!!? Μηπως βρε Αλεξη να κοιταξεις λιγο καλυτερα τους λεβεντες που συγκυβερνουν ('η μηπως εκεινοι κυβερνουν πραγματικα?) μαζι σου? Μηπως, λεω μηπως, δεν ειναι και τοσο 'αμολυντη' η πρωτη φορα αριστερα? Μπααααα.., δεν νομιζω
  Σπυρος
  απάντηση23
   
   
  Σας τιμω Κε Προεδρε,και εκτιμω το εργο.. | 17/05/2018 07:41
  Και ομως κυριοι γραφοντες.Η δεν διαβασατε καν τις δηλωσεις του ανθρωπου αυτου,η δεν θελεται καν να τις κανοησεται.Το υψιστο ανα τους αιωνες ελατωμα μας.Τιμω τον ανθρωπο ανατρεχωντας τα εργα αυτου.Και εαν δεν τα κατονομαζει αυτος,οφειλουμε να τα θυμηθουμε εμεις.Ετσι πρατουν οι μεγαλοι ανδρες.Για θυμηθειτε τις αποφασεις του ΣτΕ στην διαρκεια της θητειας του και θα κατανοησεται.Απλα,παραιτηθηκε με την ελπιδα να ξυπνησει τις συνηδεισεις των χειμαζομενων πολιτων.Εκτος κι αν οι γραφοντες οι αφρονες νοουνται,η βολεμενοι με ιδρωτα αλλων.Τιμω τον Ανθρωπο,που παραιτηθηκε για να μην βαλει την υπογραφη του,σε μια πρωπομπο αποφαση επικυρωσης του ηλιου φαινοτερου αντισυνταγματικου Ν.Κατρουγκαλου..
  Και την κραυγη αφυπνησης μας..
  απάντηση108
   
   
  Αλλος ενα αντιμνημονιακος!!! | 17/05/2018 07:27
  ΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ. Ο κ. Σακελλαρίου ψήφισε ως συνταγματικά όλα τα μνημόνια και εξέδωσε δεκάδες αλλοπρόσαλλες αποφάσεις, όπως αυτή που αφορά στο Ιατρικό Μισθολόγιο. Υπήρξε συνεπής μόνο σε ότι αφορούσε τα προνόμια των δικαστών, τα οποία φρόντιζε επιμελώς να διατηρεί και να επαυξάνει. Και τώρα ο Πρόεδρος του ΣτΕ αποφάσισε να δώσει ένα πλήγμα στο κύρος της δικαιοσύνης, εμφανιζόμενος ως μελλοντικός πολιτευτής που αγρεύει πελατεία στους δεινοπαθούντες συνταξιούχους.
  VERITAS
  απάντηση98
   
   
  Τον μαρτυριάρη δεν μας τον ονόμασε | 16/05/2018 22:13
  Αλήθεια; Από ευθυξία για τις διαρροές παραιτήθηκε ένα μήνα πριν την σύνταξη; Χα, χα... Και ποιός τα διέρρεε παρακαλώ, αν όχι κάποιος απο το συνάφι του; Αν έβρισκε κοριούς στην αίθουσα συνεδριάσεων να έλεγε ότι η κυβέρνηση υποκλέπτει πληροφορίες, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Απλά θέλησε ένα μήνα πριν το τέλος του (με ένα μόνο μηνιάτικο λιγότερο, άλλωστε δεν ενέκριναν κόψιμο στις δικές τους συντάξεις) να κάνει την τελευταία εξυπηρέτηση στους πολιτικούς του φίλους για να λένε ότι κάτι έκανε η κυβέρνηση και τον έθιξε. Ισως είναι και καλύτερα για την εξυγείανση της Δικαιοσύνης, μπάς και δούμε και καμμιά απόφαση που δεν προσβάλλει το αίσθημα δικαίου του σκεπτόμενου πολίτη. Δεν θα κλάψω δα.
  DB
  απάντηση67
   
   
  Δεν υπάρχει λογική. | 16/05/2018 19:40
  Μου είχε πει ο Πάτερ Παϊσιος πριν 25 χρόνια. Θα επιβάλλουν εξωτερικό χρεός τέτοιο που δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε τους τόκους άσε το κεφάλαιο. Το πρόβλημα είναι με τους διαχειριστές της κρίσης. ΓΑΠ, λεφτά υπάρχουν, μαζί τα φάγαμε. Φέρουν ευθήνη. Έλειμα 120% ΑΕΠ ήταν πολύ καλύτερο από το 180% ΑΕΠ. 300 δισ είχαν οι τραπέζες ενώ σήμερα 130 δισ; Τώρα πώς το αποδέχονται οι δανειστές. Είναι να απορείς!!!
  Είναι λογική ισταμένη επί της κεφαλής.
  απάντηση54
   
   
   
  ELEOS!!! | 16/05/2018 19:39
  Μ εαυτον τον τυπο. Μονο να μην το ξαναδουμε πουθενα!!! Ο ποιο ιντριγκαδορος μεροληπτικος προεδρος ..... ΟΥΣΤΤΤ!!!!
  INK
  απάντηση77
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Υπαρχουν παληκαρια μωρε να αδειασουν.. | 16/05/2018 18:33
  Οπως καταλαβατε συμπατριωτες,και ενοω αυτους που εργαζοντε και εργασθηκαν σκληρα και τιμια προφορολογουμενοι και προεισφορολογουμενοι, το τελευταιο μας καταφυγιο[δικαιοσυνη] καταρεει.Το μονο μαλλον που μας σωζει,ειναι να γεννηθει καποιος Πλαστηρας,εστω και Παπαγος,ακομα και Παπαδοπουλος.Και οσσοι δεν καταλαβαινουν ας ανατρεξουν την ιστορια που κυκλους κανει,οπως η ιδια η ζωη..
  Τον βοθρο που ξεχυλησε;;
  απάντηση75
   
   
  μηπως και δεν έχει χρεοκοπήσει η Ελλάδα; | 16/05/2018 14:59
  πέραν από το λόγο που επικαλείται κ. Σακελλαρίου για την παραίτηση λίγες μέρες πριν τη συνταξιοδότηση, δείχνει στο κείμενο ότι ούτε αυτός ούτε και πολλοί άλλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα ουσιαστικά χρεοκόπησε, αλλά για λόγους χρηματοπιστωτικούς δεν το λέει (δεν το λέει κανείς), με αποτέλεσμα διάφοροι να σφυρίζουν αδιάφορα! Μεταξύ αυτών και οι δικαστικοί. Η Ελλάδα είναι ανεξάρτητη μερικώς και υπό προϋποθέσεις.
  dde
  απάντηση397
   
   
   
  Η παραίτηση αυτή έρχεται λίγες ημέρες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του στις 30 Ιουνίου 2018!!!! | 16/05/2018 14:45
  αρχονταςςς!...αρχονταςςς!...εχασε ενα ολοκληρο μηνιατικο ο αρχοντας!...ετσι ειναι, αμα εισαι "αντιστασιακος" δεν υπολογιζεις το χρημα :P
  γραφικη χωρα
  απάντηση3518
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων