Η ΕΛ.ΑΣ αναστατώνεται με τον «Ρουβίκωνα» μέχρι και από το θρόισμα των φύλλων και βλέπει επιθέσεις -«φαντάσματα» των ακτιβιστών των Εξαρχείων.
Αυτό φαίνεται να είναι το συμπέρασμα από ένα εντυπωσιακό περιστατικό που συνέβη την Δευτέρα το πρωί στην κατοικία της πρεσβευτού της Αυστρίας στο Ψυχικό, όπου λίγες ώρες νωρίτερα -την Κυριακή το μεσημέρι- είχε σημειωθεί έφοδος του «Ρουβίκωνα».
Τότε δέκα μοτοσυκλέτες με καλυμμένες τις πινακίδες κυκλοφορίας -σύμφωνα με αστυνομικούς- έφτασαν έξω από την πρεσβευτική κατοικία και πέταξαν φέιγ βολάν, με αφορμή τον χειρισμό του «προσφυγικού» από την αυστριακή κυβέρνηση.
Επρόκειτο για την 106η ενέργεια του «Ρουβίκωνα» από τις αρχές του 2015 όταν ξεκίνησε τη δράση του. Κι από τότε αναστατώνει διαρκώς τις αρχές ασφαλείας…
Οι αστυνομικοί μάζεψαν τα φέιγ βολάν που πέταξαν οι αντιεξουσιαστές και συγκέντρωσαν ορισμένες τυπικές μαρτυρίες για τις κινήσεις τους . Ομως την Δευτέρα το πρωί βρέθηκαν προ μεγάλης εκπλήξεως όταν είδαν τα ίδια φέιγ- βολάν πεσμένα πάλι μπροστά στην πρεσβευτική κατοικία.
Εκπληκτοι οι αστυνομικοί πίστεψαν ότι υπήρξε νέα διαδοχική επιδρομή του «Ρουβίκωνα», με λίγες ώρες διαφορά , στον ίδιο «στόχο». Ομως δεν μπορούσε να δοθεί μια λογική εξήγηση για μια τέτοια …»επάνοδο» των ακτιβιστών και προσπάθησαν να δώσουν μία άλλη λύση στο μέγα μυστήριο.
Με δεδομένο ότι κανείς δεν είχε δει μέλη της οργάνωσης ή άλλα άτομα να πετούν εκ νέου τρικάκια στο σημείο. Τελικώς διαπιστώθηκε ότι δεν επρόκειτο για την νέα επίθεση του «Ρουβίκωνα» αλλά όλα προέρχονταν από ένα …δέντρο, κοντά στην πρεσβευτική κατοικία. Η εξήγηση ήταν απλή…

Στις φυλλωσιές του δέντρου φαίνεται να είχε μείνει μία δεσμίδα από τα φέιγ βολάν που είχαν πετάξει την προηγουμένη οι αντιεξουσιαστες και τα οποία σκόρπισε αργότερα το …αεράκι που φύσηξε. Δημιουργώντας ψευδαισθήσεις στους μόνιμα ανήσυχους αστυνομικούς…