Επί ποδός βρίσκονται από το πρωί του Σαββάτου 2700 αστυνομικοί στα πλαίσια των μέτρων ασφαλείας για τον τελικό του Κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Κι όλα αυτά στη συνέχεια των οδομαχιών, την Παρασκευή το βράδυ, στο κέντρο της Αθήνας, οπαδών των δύο ομάδων και συγκρούσεις με αστυνομικούς στις πλατείες Κάνιγγος και Καραΐσκάκη που προκάλεσαν τον τραυματισμό τριών ένστολων, κυρίως από τα ΜΑΤ.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά επίσημα στοιχεία που έχουν δοθεί στην ΕΛ.ΑΣ, στην Αθήνα αναμένονται από νωρίς περίπου 120 πούλμαν που θα μεταφέρουν περίπου 4800 οπαδούς του ΠΑΟΚ από την Θεσσαλονίκη και άλλες 15 πόλεις της βόρειας και κεντρικής Ελλάδος αλλά και από την Κρήτη, την Πάτρα, τα Δωδεκάνησα, τη Λακωνία κλπ. Προφανώς όμως ο αριθμός αυτός θα είναι τουλάχιστον υπερδιπλάσιος.

Επιπλέον αναμένεται η άφιξη περίπου 800 οπαδών της ΑΕΚ από επαρχιακές πόλεις (ορισμένες της βορείου Ελλάδος). Με ειδική μέριμνα ώστε να μην υπάρξει «επικίνδυνη» συνάντησή τους στο εθνικό ή επαρχιακό δίκτυο.

Κύριο ενδιαφέρον υπάρχει για την διέλευση των λεωφορείων με τους φανατικούς οπαδούς από την Αττική Οδό και τη λεωφόρο Κηφισίας προς το Ολυμπιακό Στάδιο, όπου θα υπάρχουν ζώνες ασφαλείας, ώστε να αποφευχθούν συγκρούσεις γύρω και μέσα στο γήπεδο.

Ακόμη μέτρα ασφαλείας θα υπάρχουν στους σταθμούς του ΗΣΑΠ αλλά και στις γύρω γέφυρες. Επιπλέον θα υπάρχει εποπτεία αστυνομικών σε περίπου 30 Συνδέσμους οπαδών της ΑΕΚ όπως και άλλων ομάδων στην πρωτεύουσα με τον φόβο να αποτελέσουν ορισμένοι από αυτούς «βάση» επεισοδίων.

Ειδικά μέτρα φρούρησης θα υπάρχουν για τον σύνδεσμο των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Ομόνοια, ενώ θα υπάρχει έλεγχος και τον γειτονικών συνδέσμων όλων των ομάδων.