Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό δύο κρατουμένων που απέδρασαν το βράδυ της Τετάρτης μέσα από πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 19.50 όχημα της ΕΛ.ΑΣ, συγκεκριμένα του τμήματος μεταγωγών Χανίων, που μετέφερε 11 βαρυποινίτες, υπήκοους Αλβανίας, εισήλθε στο γκαράζ του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «Ελ.Βενιζέλος» με προορισμό τα Χανιά.

Κατά την αποβίβαση των κρατουμένων οι τέσσερις εξ αυτών άρχισαν να τρέχουν προς την έξοδο με τους αστυνομικούς συνοδούς τους (οκτώ αστυνομικοί ήταν η συνοδεία τους) να φωνάζουν στους λιμενικούς που ήταν στον προβλήτα να τους σταματήσουν.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τέσσερις κρατούμενοι φορούσαν χειροπέδες αλλά υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες κατάφεραν να τις βγάλουν. Όταν εξήλθαν από το όχημα της ΕΛ.ΑΣ έσπρωξαν τους αστυνομικούς συνοδούς τους και άρχισαν να τρέχουν προς τον προβλήτα από τον καταπέλτη μπροστά στα μάτια μελών του πληρώματος του πλοίου και επιβατών που ανέμεναν να επιβιβαστούν.

Ένας εκ των λιμενικών κατάφερε να ακινητοποιήσει έναν κρατούμενο και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έναν ακόμη έξω από το λιμάνι. Οι άλλοι δύο κατάφεραν να ξεφύγουν στα στενά της περιοχής του Αγίου Διονυσίου.
Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί εάν σε κοντινό σημείο τους ανέμεναν συνεργοί τους με όχημα διαφυγής ωστόσο είναι ένα σενάριο που εξετάζεται με βάση μαρτυρίες περίοικων. Υπάρχουν επίσης μαρτυρίες ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί στην προσπάθεια αστυνομικών και λιμενικών να συλλάβουν τους δυο από τους βαρυποινίτες.

Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν πως ο ένας εκ των κρατουμένων που απέδρασε εμπλέκεται στο διπλό άγριο έγκλημα στην Καλαμάτα, που έγινε στα τέλη Νοεμβρίου 2011 με θύματα έναν τρίχρονο Αλβανό και τον 35χρονο πατέρα του ενώ και ο δεύτερος έχει κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλεια Πειραιά.