Από μικροεμπόριο ποτών, κινητών και άλλων ειδών μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού προέρχονται τα 3.000 έως 4.000 περίπου ευρώ που βρέθηκαν σε λογαριασμό – στην Western Union –που φέρεται να είχε δημιουργήσει με πλαστή ταυτότητα ο 28χρονος αναρχικός Κωνσταντίνος Γιατζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για την επίθεση με δέμα-βόμβα κατά του Λουκά Παπαδήμου, πριν από ένα χρόνο.

Αυτές οι νεώτερες πληροφορίες προκύπτουν σχετικά με την σύλληψη -την Τρίτη το πρωί- από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία 14 συνολικά ατόμων (δεκατρείς ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, έντεκα άντρες και τρεις γυναίκες) στo πλαίσιo εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων.
Τα χρήματα φέρεται να είχαν κατατεθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 όταν και συνελήφθη ο Κ. Γιατζόγλου από την ΕΛ.ΑΣ και βρέθηκε κρησφύγετό του στην οδό Αλκιβιάδου, στο κέντρο της Αθήνας. Στο διαμέρισμα αυτό βρέθηκε η πλαστή ταυτότητα, και υπήρξε συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ με τους χρηματοπιστωτικούς φορείς για να βρεθούν τυχόν λογαριασμοί που έχουν ανοιχθεί με την χρήση της. Κάτι και το οποίο συνέβη.
Πολλοί από αυτούς που κατέθεταν τα χρήματα –υπήρχαν 10-20 σχετικές καταθέσεις κάθε μήνα- ήταν ποινικοί ή συγγενείς τους που ίσως δεν γνώριζαν τον προορισμό τους και δεν φαίνεται να είχαν οποιαδήποτε σχέση με ένοπλες επιθέσεις ή άλλες οργανώσεις αντάρτικου πόλης. Ομως πιθανολογείται ότι δέχονταν σχετικές εντολές από κρατούμενους αντιεξουσιαστές με τους οποίους διατηρούσε επαφή ο 28χρονος την περίοδο που ήταν ελεύθερος και κατηγορείται ότι σχεδίαζε ένοπλες επιθέσεις.
Αξιωματούχοι της λεωφόρου Κατεχάκη θεωρούν ενδεικτικό ότι σχεδόν όλοι εκ των ποινικών που φέρεται, μέσω συγγενών τους, να έδιναν χρήματα στον 28χρονο αντιεξουσιαστή είχαν δώσει παρόν στην πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού Κορυδαλλού όπου κρατούνται και άτομα από τον αναρχικό χώρο. Χωρίς όμως μέχρι στιγμής να βρεθούν στοιχεία για τις συγκεκριμένες συνεννοήσεις στις φυλακές.