Στις 10 το πρωί της Παρασκευής ακούστηκαν ήχοι από τις σειρήνες οχημάτων της Πυροσβεστικής στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε2, ενώ διερχόμενοι μπορούσαν να διακρίνουν καπνούς που έβγαιναν από το επιβατηγό –οχηματαγωγό πλοίο «Knossos Palace» της Minoan Lines καθώς είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στο κύριο χώρο οχημάτων από το σημείο λήψης καυσίμων και επεκτάθηκε στο κατάστρωμα πρυμνοδέτησης.

Στο χώρο εγκλωβίστηκε ένα μέλος του πληρώματος ενώ συνάδελφος του έπεσε στη θάλασσα στο πρυμναίο μέρος του πλοίου στην προσπάθεια του να βγει από το πλοίο λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας και του πανικού που επικρατεί.
Αυτό ήταν ένα μέρος του σεναρίου άσκησης με την επωνυμία «ΑΡΓΩ 2018» και εκτυλίχθηκε στο λιμάνι του Πειραιά με τη συμμετοχή λιμενικών, πυροσβεστών από τον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Λιμένα Πειραιώς και τον 3ο Πυροσβεστικό Σταθμό Πειραιώς ενώ συνέδραμαν το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο ΟΛΠ, το πλήρωμα του «Κnossos Palace» και άλλες υπηρεσίες και φορείς.
Στο σημείο εκτός από τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με 9 πυροσβέστες κατέφτασαν και τα πυροσβεστικά πλοιάρια «Π15 Κοκκινάκης» με 11 άτομα πλήρωμα και «Π10 Καραβασίλης» με 6 άτομα πλήρωμα.
Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης μέλη του πληρώματος του «Κοκκινάκης» συνέδραμαν τους συναδέλφους τους στη στεριά για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο γκαράζ του πλοίου ενώ το πλήρωμα του «Καραβασίλης» προέβη στην διάσωση του ανθρώπου που είχε πέσει στη θάλασσα.
Στις 10.30 και ενώ ο ναυτικός που είχε εγκλωβιστεί μέσα στο πλοίο έχει παραληφθεί από ασθενοφόρο για τη μεταφορά του σε νοσοκομείο στο πλαίσιο της άσκησης αναφέρεται από τους επικεφαλείς των δυνάμεων του ΠΣ ότι η πυρκαγιά έχει κατασβηστεί πλήρως.