Σημαντική πτώση της κατανάλωσης βενζίνης και πετρελαίου (κίνησης και θέρμανσης) καταγράφεται στην ελληνική αγορά το πρώτο τρίμηνο του 2018. Τη μεγαλύτερη μείωση παρουσιάζει το πετρέλαιο θέρμανσης, με τις πωλήσεις να εμφανίζονται τους τρεις πρώτους μήνες του έτους μειωμένες κατά 22% ως συνέπεια του ήπιου φετινού χειμώνα. Καλύτερη είναι η εικόνα στην κατανάλωση βενζίνης (αύξηση 1,9 %) καθώς και στο πετρέλαιο κίνησης (+5,8%).

Το 2017, αν και η κατανάλωση πετρέλαιου κίνησης αυξήθηκε κατά 0,5%, η χρονιά έκλεισε με την κατανάλωση βενζίνης μειωμένη κατά 3,1% και πετρέλαιο θέρμανσης κατά 2,3%. Τα στοιχεία παρουσίασε την Τετάρτη σε δημοσιογράφους η διοίκηση του ομίλου AVIΝ, σε εκδήλωση για την ανακοίνωση του ανασχεδιασμού των πρατηρίων της. Όπως εκτιμούν παράγονες της αγοράς καυσίμων, τα ποσοστά που καταγράφονται εντείνουν την ανησυχία για «κανόνια» στην αγορά. Γι΄ αυτό πολλές εταιρείες στρέφονται σε νέα προιόντα και υπηρεσίες.
Η AVIN έχει αναπτύξει τέσσερα νέα πρατήρια κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού (Αντίρριο-Γιάννενα), στα οποία σχεδιάζεται να εγκαταστήσει και σημεία φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.
Η εταιρεία διαθέτει ένα δίκτυο από 500 πρατήρια από τα οποία 110 λειτουργεί η ίδια η AVIN. Μάλιστα, φέτος προγραμματίζει να λειτουργήσει 22 νέα πρατήρια ενώ ανάλογους ρυθμούς ανάπτυξης θα ακολουθήσει και τα επόμενα χρόνια. Το μερίδιό της στην αγορά καυσίμων ανέρχεται σε 13% και καταλαμβάνει την τέταρτη θέση.