Την Τετάρτη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για 22χρονη φοιτήτρια η οποία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ομολόγησε ότι είναι η μητέρα του βρέφους που εγκατέλειψε σε ακάλυπτο πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της παιδοκτονίας σε βάρος της 22χρονης σπουδάστριας.

Η 22χρονη ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή.

Την προθεσμία έδωσε η 15η ανακρίτρια που ανέλαβε την υπόθεση, η οποία μετέβη στην κλινική όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη η νεαρή γυναίκα.

Οπως δήλωσε ο συνήγορός της κατηγορούμενης, Αλέξανδρος Αλεξιάδης: «Η 22χρονη εφόσον έχει αποκατασταθεί η υγεία της, θα δώσει εξηγήσεις στην ανακρίτρια την Παρασκευή. Όσο περνούν οι ώρες αντιλαμβάνεται την πράξη της έχοντας ψυχολογικά καταρρεύσει. Μετανιώνει για ό,τι έκανε ενώ και ειδικοί αποδίδουν την συμπεριφορά της σε επιλόχεια κατάθλιψη. Εμείς, ως νομικοί παραστάτες της, θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, για την οποία είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδείξει πως η πράξη της έγινε κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση».

Η κοπέλα που κατοικεί σε πολυκατοικία της περιοχής φέρεται να υποστήριξε ότι είχε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, την οποία προσπάθησε να αποκρύψει από τους οικείους της.

Ειδικότερα η νεαρή γυναίκα ισχυρίστηκε, όπως αναφέρουν πληροφορίες, πως έμεινε έγκυος από έναν συμφοιτητή της στην Καλαμάτα όπου σπούδαζε. Όταν εκείνος έμαθε για την εγκυμοσύνη την εγκατέλειψε ωστόσο η κοπέλα αποφάσισε να κρατήσει το μωρό αλλά και να μην αποκαλύψει τίποτα στην μητέρα της με την οποία μένουν μαζί στην πολυκατοικία της Νέας Σμύρνης. Αγόρασε και φορούσε φαρδιά ρούχα για να μην αντιληφθεί κανείς τίποτα. Παράλληλα φρόντιζε να μην αποκαλύψει κάτι είτε μέσα από συζητήσεις είτε από την συμπεριφορά της.

Όταν αισθάνθηκε πολύ δυνατούς πόνους πήγε στο μπάνιο του διαμερίσματος και γέννησε μόνη της. Έκοψε τον ομφάλιο λώρο με ένα ψαλίδι και στη συνέχεια πάνω στον πανικό της, όπως λέει, έσπευσε να εξαφανίσει το μωρό για να μην το βρει η μητέρα της. Το τύλιξε με σεντόνι, το έβαλε μέσα στη σακούλα και το πέταξε από το μπαλκόνι καταλήγοντας το βρέφος πάνω σε ένα προστατευτικό δίχτυ στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας.

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι κανείς από τους ενοίκους δεν ανέφερε πως είχε αντιληφθεί το κλάμα του μωρού.

Η νεαρή προσήχθη στην ΓΑΔΑ όπου ομολόγησε, ενώ ταυτοποιήθηκε ότι είναι η μητέρα του άτυχου βρέφους. Η φοιτήτρια, έπειτα από την εξέτασή της από αστυνομικούς, διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

Υπενθυμίζεται ότι η εξέταση του ιατροδικαστή αναφέρει ότι το μωράκι γεννήθηκε απόλυτα υγιές και πέθανε πιθανότατα από παθολογικά αίτια, λόγω έλλειψης φροντίδας και των κακουχιών που ήρθαν σαν συνέπεια της εγκατάλειψής του στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας.

Το βρέφος θεωρείται ότι έμεινε τουλάχιστον 12 ώρες στο κρύο, στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας, πριν ξεψυχήσει.

Σύμφωνα με τις εξετάσεις που έγιναν το βρέφος δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις ενώ η ακριβής αιτία θανάτου του παραμένει απροσδιόριστη. Σε κάθε περίπτωση τα ακριβή αίτια θανάτου του βρέφους θα γίνουν γνωστά μετά τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις.