Τα απογεύματα της Τετάρτης αποκτούν άλλο νόημα για τους μικρούς φίλους του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας συμμετέχοντας σε δράσεις και ξεχωριστά εκπαιδευτικά εργαστήρια με θέμα την Ανοιξη.
Τις Τετάρτες του Μαΐου στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, τα παιδιά ηλικίας 4-6 ετών ενεργοποιούν μέλισσες -ρομπότ, παίζουν μαζί τους, τις προγραμματίζουν, φτιάχνουν τις δικές τους ευρεσιτεχνίες και δημιουργούν μοναδικές ιστορίες στην «ψηφιακή … άνοιξη».
Συγκεκριμένα την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 (18:00 –19:00) τα παιδία παρατηρούν, μιμούνται και προγραμματίζουν το σώμα τους στο ρυθμό της μέλισσας-ρομπότ. Μέσα από τη δράση «Έντομα με φτερά, ζώα με ουρά» κινούνται στον κόσμο των εντόμων και των ερπετών, δημιουργούν μηχανικές κατασκευές κίνησης και μελετούν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να τις κινήσουν.
Την επόμενη Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018 (18:00 –19:00) ένα λουλούδι ανθίζει μπροστά στα μάτια τους. Στη συνέχεια οι μικροί φίλοι του μουσείου προγραμματίζουν τη μέλισσα- ρομπότ ώστε να βρει το λουλούδι με την περισσότερη γύρη. Επίσης στη δράση «Λουλούδια σε τομή έμπνευση στη στιγμή» δημιουργούν σπόρους, κοτσάνια και άνθη που κινούνται και αναζητούν τρόπους να φτάσουν στο νερό.

Την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 (18:00 –19:00) μεταμορφώνονται για να παρατηρήσουν τα πλάσματα της φύσης, κινούνται ανάμεσά τους, συλλέγουν στοιχεία και φτιάχνουν τη δική τους πίστα για τη μέλισσα- ρομπότ στη δράση «Ψάρι με ουρά, πουλί με φτερά».
«Κατασκευές του… (κόκκινου) κουτιού!»
Τις ίδιες ημέρες αλλά λίγο νωρίτερα (17.00-19.00) το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας ανοίγει το Εργαστήρι του και από αυτό ξεπηδούν «Κόκκινα Κουτιά» με εργαλεία και υλικά που στα χέρια των παιδιών (ηλικίας 3-12 ετών) μεταμορφώνονται σε πρωτότυπες και ευφάνταστες κατασκευές.
Ετσι την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 το κόκκινο κουτί ταξιδεύει τα παιδιά με «Κάρτες που …κινούνται!», την επόμενη Τετάρτη για τις μικρές και μεγάλες μαμάδες που γιορτάζουν την Κυριακή το κόκκινο κουτί στήνει ένα μυστικό εργαστήριο, στο οποίο θα τους φτιάξουν πρωτότυπα δώρα. Τέλος την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 το κόκκινο κουτί σε στριφογυριστή διάθεση προτρέπει τα παιδιά: «Φτιάξε σβούρες».
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα και το κόστος συμμετοχής μπορείτε να καλέσετε στο 210 3312995. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος για το ολοήμερο εορταστικό πρόγραμμα, γι’ αυτό είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.