Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, αλλά και οργής πραγματοποιήθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Άνδρο, η κηδεία του 52ου επιχειρηματία, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή, στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς», το πρωί της Παρασκευής.

Οι συγγενείς και οι φίλοι του επιχειρηματία βρέθηκαν στον Ιερό Ναό Θεοσκεπάστου στη Χώρα της Άνδρου για να πουν το «ύστατο χαίρε», στον άτυχο επιχειρηματία, ο οποίος δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά από δύο ληστές.

Μετά από 19 ημέρες άνισης μάχης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» ο 52χρονος υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης είχε παρουσιάσει οίδημα στον εγκέφαλο, όμως δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί φαρμακευτικά αφού υποστηριζόταν και η νεφρική του λειτουργία.

Ο επιχειρηματίας είχε υποβληθεί σε πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις ώστε να αντιμετωπιστούν τα πολύ σοβαρά τραύματα που έφερε, με τους γιατρούς να εκφράζουν από νωρίς τους φόβους τους για την επιπλοκή που παρουσίασε η υγεία του.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να πραγματοποιηθούν δωρεές στην Καΐριο Βιβλιοθήκη, στον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου και στο Εμπειρίκιο Γηροκομείο και Νοσοκομείο Άνδρου.