Εχασε τη μάχη για τη ζωή ο 52χρονος επιχειρηματίας, Αλέξανδρος Σταματιάδης, ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμούς από ληστές, το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά.

Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς».

Όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές, η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε σοβαρή επιπλοκή, ανατρέποντας την σταθερή πορεία που είχε μέχρι πρότινος.

Έτσι, ο 52χρονος επιχειρηματίας «έφυγε» από τη ζωή στις 11.52 σήμερα το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι ο 52χρονος επιχειρηματίας δέχθηκε πυροβολισμούς στην πλάτη τη Μεγάλη Δευτέρα κατά τη συμπλοκή του με τους ληστές, που πρώτα τον χτύπησαν στο κεφάλι με σιδερένιο αντικείμενο.

Οι κουκουλοφόροι δράστες, αφού παραβίασαν μία από τις πόρτες τους σπιτιού εισέβαλαν στο εσωτερικό του και ανέβηκαν στον 1ο όροφο του σπιτιού, όπου βρίσκεται η κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού. Όταν ο 52χρονος τους αντιλήφθηκε, σηκώθηκε και πάλεψε μαζί τους. Ο ένας εκ των δύο δραστών τον χτύπησε στο κεφάλι με σίδερο, κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συμπλοκής και ο δράστης πυροβόλησε δύο φορές στην πλάτη.

«Ήμουν στο κρεβάτι με τον σύζυγό μου. Ακούσαμε φασαρία και εκείνος σηκώθηκε να δει τι συμβαίνει . Δύο άνδρες με κουκούλες μπήκαν στη κρεβατοκάμαρα . Ο ένας τον χτύπησε στο κεφάλι με κάτι σιδερένιο. Ο άνδρας μου κάποια στιγμή επιτέθηκε στον έναν από τους δύο», είχε δηλώσει η σύζυγος του επιχειρηματία που είχε σταθεί στο πλευρό του όλες αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο, μαζί με την οικογένειά του.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία εκφράζουν την οδύνη τους για το θάνατο του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Η σύλληψη των εγκληματιών που αφαιρούν ζωές αποτελεί για την Ελληνική Αστυνομία ύψιστη προτεραιότητα και δέσμευση για συνέχιση των προσπαθειών μέχρι οι δράστες να λογοδοτήσουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Γεννηματάς

Μετά από δεκαεννέα (19) μέρες άνισης μάχης στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του ο επιχειρηματίας που πυροβολήθηκε στο σπίτι του, σε ένοπλη ληστεία στην Κηφισιά.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ανακοινώσεις κομμάτων

«Η ασφάλεια των πολιτών είναι ιερή υποχρέωση της Πολιτείας και προϋπόθεση ελευθερίας και δημοκρατίας» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας απευθύνοντας έκκληση στην Κυβέρνηση να αναθεωρήσει – έστω και τώρα – την πολιτική της στον τομέα της ασφάλειας.

Στη ΝΔ τονίζουν πως ο «θάνατος του Αλέξανδρου Σταματιάδη, που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από ληστές μέσα στο σπίτι του, συγκλονίζει κάθε πολίτη και όπως λένε υπογραμμίζει, δυστυχώς, με τον πιο τραγικό τρόπο την ανασφάλεια που νιώθουν πια οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ακόμη και μέσα στα σπίτια τους, ενώ καλούν την κυβέρνηση να καταργήσει τον καταστροφικό νόμο Παρασκευόπουλου με τον οποίο αποφυλακίστηκαν χιλιάδες εγκληματίες, να αυξήσει τις περιπολίες των αστυνομικών στους δρόμους, να ενισχύσει την ομάδα «Δίας» και να επανασυστήσει την Ομάδα «Δέλτα». Να πράξει από τώρα, με απλά λόγια, όσα αυτονόητα πρέπει να γίνουν».

Τη βαθιά θλίψη της για το θάνατο του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, που δολοφονήθηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι, εξέφρασε η πρόεδρος του ΠαΣοΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, αποδίδοντας στην κυβέρνηση τεράστιες ευθύνες για την έξαρση της εγκληματικότητας.

«Ενώνω την αγωνία και τη φωνή μου με αυτή των πολιτών της χώρας που είναι καθημερινά στο έλεος σκληρών κακοποιών και βιώνουν την ανασφάλεια από την ανεξέλεγκτη δράση εγκληματικών οργανώσεων. Εισβάλουν στα σπίτια ανύποπτων πολιτών, ανεξάρτητα εισοδήματος και ληστεύουν, δολοφονούν, τραυματίζουν σωματικά και ψυχικά αθώους ανθρώπους» ανέφερε η κ. Γεννηματά σε δήλωσή της τονίζοντας παράλληλα ότι «είναι πρωτοφανές, σε ευρωπαϊκή χώρα, να απελευθερώνονται μαζικά χιλιάδες ποινικοί κρατούμενοι, ακόμα και επικίνδυνοι εγκληματίες χωρίς καμιά πρόνοια για την επόμενη μέρα».

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «είναι δικαιολογημένη η οργή για τους υπουργούς της [κυβέρνησης] που προκαλούν με δηλώσεις για μείωση της εγκληματικότητας. Ούτε τσίπα ούτε ντροπή…» λέγοντας ότι το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια στη δουλειά, στο δρόμο, στο σπίτι είναι αδιαπραγμάτευτο. «Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να το διασφαλίσει. Με σχέδιο, δράση, πράξεις και όχι λόγια», υπογράμμισε.