Σε σειρά ταυτοποιήσεων για πρωταγωνιστές επεισοδίων ή αιματηρών επιθέσεων έχει προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες η ΕΛΑΣ.
Παράλληλα φαίνεται να είναι σε καλό δρόμο οι έρευνες για την αιματηρή ληστρική επίθεση πριν από τρεις εβδομάδες στην Κηφισιά με θύμα τον 52χρονο επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη, όπως και για την ανθρωποκτονία 19χρονου στο Μαρούσι πριν από ένα μήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε ταυτοποιήσεις τουλάχιστον πέντε ατόμων ηλικίας 30-45 ετών για τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων κι όχι μόνο σχετικά με τους πλειστηριασμούς ακινήτων.
Στοιχεία φαίνεται να έχουν προκύψει κι από έρευνες στο Διαδίκτυο, ανάλυσης τηλεφωνικών κλήσεων κλπ.
Ακόμη η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να έχει ανακαλύψει την ταυτότητα τριών αναρχικών στους οποίους αποδίδεται σημαντικός ρόλος στα τεκταινόμενα στην πλατεία Εξαρχείων και οι οποίοι φαίνεται να έδιναν παρόν σε κατάληψη στο κέντρο της Αθήνας. Στην κατάληψη αυτή είχαν βρεθεί μολότοφ κι άλλα «πολεμοφόδια» για οδομαχίες.
Τέλος, η ΕΛ.ΑΣ. επιχειρεί να ταυτοποιήσει τουλάχιστονένα – δύο ακόμη – έχουν ήδη ταυτοποιηθεί δύο – μέλη της «Χρυσής Αυγής» που συμμετείχαν στα τέλη Φεβρουαρίου στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά που προκάλεσε τον τραυματισμό μίας δικηγόρου.
Οσον αφορά στη ληστεία στην Κηφισιά η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά έναν τουλάχιστον βασικό ύποπτο, πιθανόν αλβανικής καταγωγής, που είχε συλληφθεί πάλι προ πέντε τουλάχιστον ετών κι είχε αφεθεί ελεύθερος. Ωστόσο τα ίχνη του υπόπτου έχουν εξαφανισθεί.
Ακόμα έχουν πλέον διακριβωθεί πολλές πτυχές την δολοφονίας του 19χρονου που έπεσε νεκρός από κτυπήματα με μαχαίρι σε μεταμεσονύκτιο επεισόδιο – το ξημέρωμα της 18ης Μαρτίου – στην πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι.