Καταφέραμε να σταματήσουμε την κατάρρευση του κράτους και της κοινωνίας και το ζητούμενο τώρα είναι να προχωρήσουμε σε ένα σχέδιο με το οποίο θα οικοδομήσουμε σε άλλο μοντέλο την παραγωγική δομή της χώρας, τόνισε στην ομιλία του στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Νοτίου Αιγαίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

«Πρέπει να στηριχθούμε στα δικά μας πόδια με βάση τα πλεονεκτήματα κάθε τόπου» τόνισε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι είναι λάθος το μοντέλο με το δίπολο Αθήνας -Θεσσαλονίκης που ακολουθήθηκε τις περασμένες δεκαετίες αποτέλεσμα του οποίου ήταν να συγκεντρωθεί στα δύο αυτά αστικά κέντρα το 80% της οικονομικής δραστηριότητας.

Αναφερόμενος στα νησιά και στις ανάγκες που υπάρχουν για έργα υποδομών, ο κ. Σπίρτζης επισήμανε ότι η νησιωτική Ελλάδα στο σύνολο της απουσίαζε από το πλάνο υποδομών των προηγουμένων κυβερνήσεων.

«Για εμάς η νησιωτική Ελλάδα είναι σε προτεραιότητα και αποτελεί στοίχημα για εμάς, διότι αυτό που επιδιώκουμε είναι να παραμείνουν στον τόπο τους οι νησιώτες», τόνισε. Το σημαντικότερο για εμάς, προσέθεσε ο κ. Σπίρτζης, «είναι να καταφέρουμε να εξαλείψουμε το αίσθημα αποκλεισμού των νησιωτών που υπάρχει κυρίως την χειμερινή περίοδο».

Ανακοίνωσε επίσης ότι πρόκειται να αγοραστούν δύο ελικόπτερα παντός καιρού για τις ανάγκες των νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων και ότι σε ένα περίπου μήνα θα έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια.

«Τα έργα και οι υποδομές δεν ανήκουν σε κανέναν αλλά μόνο στον ελληνικό λαό που τα έχει πληρώσει» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Σπίρτζης.