Στο Συμβούλιο Επικρατείας προσέφυγε ο ΔΣΑ καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης κατά των πρόσφατων εγκυκλίων, με τις οποίες επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο οι ασφαλισμένοι αυτοαπασχολούμενοι κατά τρόπο, όπως επισημαίνεται, παράνομο και αντισυνταγματικό.

Με τις επίμαχες εγκυκλίους, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΔΣΑ , «επιβάλλεται, κατά τρόπο παράνομο και αντισυνταγματικό, πρόσθετο βάρος στους συνεπείς ασφαλισμένους, οι οποίοι κατά το έτος 2016 κατέβαλαν επιπλέον ασφαλιστικές εισφορές για οποιαδήποτε αιτία (ρυθμίσεις, αναγνώριση χρόνου, προηγούμενα έτη κ.λπ.)».

Ο ΔΣΑ προσθέτει πως : «Με τις ως άνω εγκυκλίους η Διοίκηση προσθέτει νέα ασφαλιστικά βάρη σε σχέση με όσα έχουν ήδη νομοθετηθεί, δηλ. το 37,95% επί του εισοδήματος (άρθρο 39 ν. 4387/2016) και την διεύρυνση της βάσης υπολογισμού των εισφορών (άρθρο 58 ν. 4472/2017) με την προσθήκη σε αυτήν των ασφαλιστικών εισφορών του προηγούμενου έτους, για τη συνταγματικότητα των οποίων αναμένεται η κρίση της Ολομέλειας του ΣτΕ, κατόπιν των Αιτήσεων Ακύρωσης που άσκησαν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας».