Μία υπόθεση «μυστικής» δολοφονίας στο κέντρο της Αθήνας, η οποία διαπράχθηκε προ μερικών ημερών, χωρίς να δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε και την οποία αντελήφθη εκ των υστέρων η ΕΛ.ΑΣ αποκαλύπτει το εύρος της αφανούς εγκληματικότητας, κυρίως σε κεντρικά σημεία της πόλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες στις αρχές του Απριλίου μαχαιρώθηκε 23χρονος αλλοδαπός (πιθανολογείται ότι είναι Αφγανός) κοντά στην οδό Πατησίων, στο ύψος του Πολυτεχνείου. Το περιστατικό αυτό δεν κατεγράφη από την ΕΛ.ΑΣ. Ο 23χρονος -σύμφωνα με ιατρικές πηγές- απεβίωσε λίγες ώρες αργότερα στο Κοργιαλένειο Νοσοκομείο.

Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου ενημέρωσαν αμέσως την Αστυνομία. Ομως η σχετική ενημέρωση, αρχικά στο Τμήμα Αμπελοκήπων και αργότερα στις κεντρικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, υπήρξε με καθυστέρηση αρκετών ημερών. Ηδη για την υπόθεση αυτή διεξάγεται έρευνα από την Ασφάλεια Αττικής.

Σύμφωνα με καταγγελίες συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ στο κέντρο της πόλης υπάρχουν σημαντικά κενά αστυνόμευσης και σημειώνονται αιματηρές επιθέσεις, ανταλλαγές πυροβολισμών αλλά και εκατοντάδες περιπτώσεις κλοπών που δεν δημοσιοποιούνται. Στην περίπτωση των κλοπών πολλές δηλώνονται ως «απώλειες» χρημάτων, πορτοφολιών, τσαντών κλπ και έτσι δεν καταγράφονται ποτέ στα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας.

Το τελευταίο διάστημα η ΕΛ.ΑΣ έχει εκπονήσει, γι αυτό τον λόγο, πρόγραμμα πεζών και εποχούμενων περιπολιών στο εμπορικό – τουριστικό κέντρο της Αθήνας.

Σημειώνεται τέλος ότι προ μερικών ημερών υπήρξε περίπτωση διάρρηξης στην περιοχή των Εξαρχείων υπηρεσιακού οχήματος της ΕΛ.ΑΣ όπου επέβαινε αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας. Ο αστυνομικός είχε κλειδώσει το όχημα για να μεταβεί σε σχετική εργασία. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, όπως τουλάχιστον αναφέρθηκε αρχικά, είπαν ότι οι δράστες δεν αφαίρεσαν υπηρεσιακά έγγραφα από το όχημα.