Οικονομική εξόρμηση για ενίσχυση του «Ρουβίκωνα» εξήγγειλαν αιφνιδιαστικά τα μέλη της οργάνωσης! Η επονομαζόμενη «αναρχική συλλογικότητα» που αριθμεί -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ- 127 μέλη και έχει προχωρήσει τους τελευταίους 38 μήνες σε 100, περίπου, επιθέσεις ζητά οικονομική ενίσχυση για να εξαγορασθούν ποινές φυλάκισης αλλά και για «όξυνση του αγώνα» όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.

Με χρήματα που ζητά να δοθούν σε προσωπικές συναντήσεις και συνεννοήσεις μέσω mail και κινητού τηλεφώνου, και όχι σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Πρόκειται για τις σπάνιες περιπτώσεις όπου αντιεξουσιαστές ζητούν χρήματα από το ευρύτερο κοινό και από πολίτες εκτός του αναρχικού χώρου. Με κύριο ερώτημα των αστυνομικών αν αυτή η κίνηση για αναζήτηση χρηματοδότησης του «Ρουβίκωνα» μπορεί να έχει οποιαδήποτε σχέση με άλλου είδους πολιτικές στοχεύσεις των ακτιβιστών, οι οποίες ωστόσο διαψεύδονται από τους ίδιους. Κι όλα αυτά ενώ ο «Ρουβίκωνας» προαναγγέλλει νέες επιθέσεις και τα μέλη της οργάνωσης απηλλάγησαν –λόγω έλλειψης στοιχείων – για την καταστροφική επίθεση στον Τειρεσία στις 16 Δεκεμβρίου 2015. Ωστόσο στις 12 Ιουνίου, έντεκα μέλη της συλλογικότητας οδηγούνται στο εδώλιο για οκτώ επιθέσεις του «Ρουβίκωνα».

Στην τελευταία ανακοίνωσή του ο «Ρουβίκωνας» αναφέρει, λοιπόν, ότι «μόνο για 4 πρωτόδικες υποθέσεις, 31 μέλη μας καταδικάστηκαν σε 482 μήνες εξαγοράσιμης φυλάκισης, 12 μήνες με αναστολή και 14.400 Ευρώ πρόστιμο». Για να συμπληρωθεί αμέσως μετά: «τους προσεχείς μήνες πρόκειται να εκδικαστούν τα εφετεία των τεσσάρων υποθέσεων απ’όπου προήλθαν οι εκατοντάδες μήνες φυλάκισης, παράλληλα με την εισαγωγή άλλων πρωτοείσακτων. Η πληρωμή των ποινών είναι το ελάχιστο τίμημα που καλείται κάθε αγωνιστής να καλύψει για να αποφύγει τα κάτεργα της αστικής δημοκρατίας. Ως συλλογικότητα, από το κείμενο της πολιτικής μας ταυτότητας κιόλας, έχουμε δηλώσει ότι παρέχουμε απόλυτη κάλυψη και νομική προστασία σε όλα τα μέλη μας και τούτο θα πράξουμε ξανά. Έως σήμερα οι οικονομικοί πόροι για τις δράσεις της ομάδας και τη πληρωμή των ποινών εξασφαλίζονταν από τη συνεισφορά των μελών μας και από έκτακτες συναυλίες ή άλλες εκδηλώσεις αλληλεγγύης. Τώρα, με δεδομένη την ανάγκη συγκέντρωσης αρκετά μεγαλύτερου ποσού, τόσο για την αποπληρωμή των ποινών που θα τελεσιδικήσουν όσο και για τη συνέχιση και όξυνση του αγώνα (γιατί αυτό σκοπεύουμε να πράξουμε), απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα στη ταξική μας οικογένεια». Με την αναρχική συλλογικότητα να προαναγγέλλει: « ζητάμε λίγα από πολλούς λοιπόν. Και πράγματι, για να επανέρθουμε στην εισαγωγή του κειμένου, γνωρίζουμε ότι είναι οι μόνοι που θα μας βοηθήσουν. Οι μόνοι! Ξέρουν οι ίδιοι το γιατί…Για ευνόητους λόγους δεν παραθέτουμε κανένα λογαριασμό, παρά μόνο ένα τηλεφωνικό αριθμό και ένα e-mail, ώστε όποιος/α επιθυμεί να συνδράμει να έρθει πρώτα σε επικοινωνία μαζί μας, εξασφαλίζοντάς του την πλήρη ανωνυμία».

Σημειώνεται ότι υπάρχουν μέλη του Ρουβίκωνα που έχουν προσαχθεί 12- 15 φορές ο καθένας και έχουν συλληφθεί 5-7 φορές χωρίς ωστόσο να υπάρχει κανένα εμπόδιο στην συνέχιση της δράσης τους.

Οπως σημειώνεται σε πρόσφατη ανάρτηση δραστήριου ακτιβιστή, ηγετικού μέλους του «Ρουβίκωνα», «έντεκα σύντροφοι-ες του Ρουβίκωνα πάμε σε δίκη στης 12 Ιουνίου κατηγορούμενοι για οκτώ παρεμβάσεις της ομάδας. Και οι οχτώ δράσεις θα δικαστούν σε ένα δικαστήριο. Πρόκειται για την επίθεση στα δικαστήρια της Λάρισας, την παρέμβαση στον Χαρίτο στον Ευαγγελισμό, την επίθεση στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας, την παρέμβαση στα κεντρικά της ΔΕΗ, την εισβολή στο υπουργείο Οικονομικών, την εισβολή στο Πεντάγωνο, την επίθεση στα γραφεία των τουρκικών αερογραμμών και την εισβολή στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη. Οι κατηγορίες που έχουμε είναι μια σειρά από πλημμελήματα τα οποία έχουν μοιραστεί σε εμάς τους έντεκα με βάση τις υποθέσεις στις οποίες μας έχουν εμπλέξει. Κάποιοι σύντροφοι έχουν μια υπόθεση, άλλοι έχουν δύο, ένας από μας τρεις και εμένα μου ‘ριξαν στο… κεφάλι πέντε».

Στη συνέχεια μνημονεύονται οι μάρτυρες κατηγορίας αυτής της δίκης. Με το μέλος του «Ρουβίκωνα» να σημειώνει «λογαριάζουν βέβαια χωρίς εμάς αφού σκοπεύουμε να μετατρέψουμε αυτήν την δίκη παρωδία σε «λαϊκό πανηγύρι» όπου οι κατηγορούμενοι θα γίνουν κατήγοροι. Και φυσικά θα είστε όλοι καλεσμένοι…».