Παζάρια, δράσεις και εκδηλώσεις διοργανώνουν φορείς και οργανώσεις εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας. Λαμπάδες, πασχαλινά δώρα και χειροποίητες κατασκευές σε οικονομικές τιμές περιμένουν γονείς και νονούς για να κάνουν τις πασχαλινές τους αγορές.
Η UNICEF καλωσορίζει την άνοιξη και το Πάσχα με μια νέα ανοιξιάτικη συλλογή καρτών, λαμπάδων και δώρων προσκαλώντας τους υποστηρικτές της να στηρίξουν το πολύπλευρο έργο της για την προστασία των παιδιών αγοράζοντας τα ξεχωριστά της είδη.
«Κάθε παραγγελία σας, όσο μικρή και αν είναι, είναι πολύ σημαντική για εμάς και αναλογιστείτε τη δύναμη που έχει κάθε αγορά σας να αλλάξει τη ζωή των παιδιών που δοκιμάζονται από συνεχιζόμενες ανθρωπιστικές κρίσεις, παιδιών που στερούνται βασικά αγαθά, όπως νερό, φαγητό, στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης, παιδιών με ανύπαρκτο παρόν και αβέβαιο μέλλον. Η πώληση των προϊόντων της UNICEF αποτελεί κρίσιμη πηγή πόρων, ώστε να χτιστεί το μέλλον των ευάλωτων παιδιών πάνω σε πιο γερές βάσεις» αναφέρει η ανακοίνωση της οργάνωσης.
Τα ανοιξιάτικα είδη UNICEF μπορείτε να προμηθευθείτε στα καταστήματα UNICEF στην Αθήνα (Ξενίας 3, πλ. Μαβίλη. τηλ. 210-7799.056) και στη Θεσσαλονίκη (Δέλλιου 2, πλατεία Συντριβανίου, τηλ. 2310-286.916)

Πασχαλινά bazaars από «Το χαμόγελο του παιδιού»

Πασχαλινά bazaars ανά την επικράτεια στήνει για μία ακόμα χρονιά το «Χαμόγελο του Παιδιού» με σκοπό να στηρίξει τα παιδιά και τις οικογένειες που το έχουν ανάγκη.
Χειροποίητες λαμπάδες και κατασκευές, δώρα για μικρούς και μεγάλους που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές των Εθελοντικών Δημιουργικών Εργαστηρίων του οργανισμού σε προσιτές τιμές θα κοσμούν τους πάγκους των bazaars.
Στην ηλεκτρονική σελίδα του Οργανισμού (www.hamogelo.gr) θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για τα πασχαλινά bazaars. Εάν δεν καταφέρετε να βρεθείτε σε κάποιο από αυτά, μπορείτε να βρείτε όλα τα πασχαλινά είδη καθώς και τα είδη του Οργανισμού στο e-shop (https://www.hamogelo.gr/gr/el/eshop/paschalina/) ή επικοινωνώντας στο 210-7647.760.

ΚΕΘΕΑ Διάβαση


Οπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ Διάβαση διοργανώνει το καθιερωμένο πασχαλινό του παζάρι στη Στοά Κοραή (στάση μετρό Πανεπιστήμιο).
Από την Παρασκευή 30 έως και το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018, από τις 10.00 έως τις 22.00, θα βρείτε λαμπάδες, χειροποίητα δώρα και γλυκά φτιαγμένα από τις δημιουργικές ομάδες του Προγράμματος.
Τα έσοδα του Παζαριού θα διατεθούν για τις ανάγκες του ΚΕΘΕΑ Διάβαση. Ο χώρος αποτελεί ευγενική χορηγία της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Δράσεις και προγράμματα στο Παιδικό Μουσείο

Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας περιμένει τα παιδιά (3-12 ετών) τις ημέρες του Πάσχα με φωτεινή διάθεση και όρεξη για λαμπρή δημιουργία έχοντας σχεδιάσει εκπαιδευτικά προγράμματα για τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Από τη Μ. Τετάρτη 4 Απριλίου έως και το Μ. Σάββατο 7 Απριλίου 2018 τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν δημιουργικά τα πρωινά των πασχαλινών διακοπών τους παίζοντας με τα εκθέματα του μουσείου, γνωρίζοντας πασχαλινά έθιμα από όλη την Ελλάδα, δημιουργώντας ανοιξιάτικες κατασκευές, μαγειρεύοντας, φτιάχνοντας λαμπάδες, αλλά και να προετοιμαστούν για τα… αβγοτσουγκρίσματα του πασχαλινού τραπεζιού.
Επίσης τα παιδιά 6-12 ετών συμμετέχουν σε ένα ολοήμερο πρόγραμμα που συνδυάζει το παιχνίδι με την εξερεύνηση και την ανακάλυψη. Το πρόγραμμα θα γίνεται καθημερινά από τη Μ. Δευτέρα 2 Απριλίου έως και τη Μ. Πέμπτη 5 Απριλίου 2018, από τις 08.00 έως τις 16.00.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα και το κόστος συμμετοχής μπορείτε να καλέσετε στο 210-3312.995. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος για το ολοήμερο πρόγραμμα, γι’ αυτό είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

HeliosPlus