από metereologos.gr
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018
 
 

ΕΛ.ΑΣ : Επιτρέπει «μαντήλες» στις αστυνομικές ταυτότητες

«Τροποποίηση διατάξεων για δικαιολογητικά για έκδοση ταυτοτήτων»
ΕΛ.ΑΣ : Επιτρέπει «μαντήλες» στις αστυνομικές ταυτότητες
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Η ΕΛ.ΑΣ θα επιτρέπει πλέον τις «μαντήλες» στις φωτογραφίες για τις αστυνομικές ταυτότητες. Αυτό αναφέρει εμπιστευτικό έγγραφο της Κρατικής Ασφάλειας του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ που συντάχθηκε στις 27 Μαρτίου 2018 και παρουσιάζει «Το Βήμα».

Το έγγραφο έχει θέμα «τροποποίηση διατάξεων για δικαιολογητικά για έκδοση ταυτοτήτων». Αρχικά λοιπόν σημειώνει ότι ο αιτών στην έκδοση της ταυτότητας δεν πρέπει να φέρει κάλυμμα κεφαλής (ως ίσχυε μέχρι τώρα). Όμως αμέσως μετά προχωρά σε ένα συμπλήρωμα όπου επιτρέπει τις μαντήλες - με ειδική οριοθέτηση - αλλά και για την κάλυψη των χαρακτηριστικών για ιατρικούς λόγους.

Στο έγγραφο λοιπόν συμπληρώνεται ότι «για θρησκευτικούς λόγους δύναται το άτομο να φέρει κάλυμμα κεφαλής (πχ μαντήλα) πλην όμως τα χαρακτηριστικά του προσώπου του από το σαγόνι έως το μέτωπο και από την μία ένωση του αυτιού με το πρόσωπο, έως την άλλη, πρέπει οπωσδήποτε να είναι εμφανή.

Επίσης για λόγους υγείας επιτρέπεται το άτομο να έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, εφ'όσον αυτό πιστοποιείται από ιατρικά πιστοποιητικά». Ακόμη επιτρέπονται τα γυαλιά λόγω παθήσεων.
Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (2)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Πάντα συνέβαινε αυτό . | 30/03/2018 09:45
  Η μάνα μου , υποτιθέμενη Χριστιανή Ορθόδοξη , γεννηθείσα το 1941 , στην αστυνομική της ταυτότητα φοράει "τυρμπάν" . Η γυναίκα είναι σαφέστατα προβοκάτορας και , μια και μιλάμε για την Ελλάδα , μάλλον είναι πρώην πόρνη.
  Βαρελόφρων
  απάντηση05
   
   
  Μανδηλα | 29/03/2018 19:06
  Και χρώμα μαλιων? Μανδηλα?Με φερετζέ λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων θα επιτρέπεται?Θελω να πιστεύω πως κανεις σοβαρός ιθύνων κρατικός λειτουργός δεν θα δεχθεί να αρχίσουν οι θρησκείες να υποδεικνύουν στην πολιτεία το πως τα έγγραφα της πρέπει να ειναι
  Παναγιωτης κ
  απάντηση42
   
-