Στο «μικροσκόπιο» των λιμενικών έχει μπει στο λιμάνι της Σύρου σκάφος με την επωνυμία «Daslis» καθώς εξετάζεται εάν μετέφερε λαθραία τσιγάρα.
Το σκάφος σημαίας Τόνγκο με 6μελές πλήρωμα (όλοι Αιγύπτιοι) εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σύρου και Γυάρου και συνοδεία σκάφους του Λιμενικού οδηγήθηκε στη Σύρο όπου εξετάζεται τόσο το φορτίο (τσιγάρα) που περιέχουν τα τέσσερα κοντέινερ (εκ των οποίων τα δύο ήταν στα αμπάρια) που μεταφέρει όσο και τα παραστατικά του.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε ξεκινήσει από τον Λίβανο με προορισμό την Ουκρανία.

Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν πως το σκάφος το 2015 με άλλη επωνυμία, «Ροζέτα», είχε ξαναπασχολήσει τις Αρχές με μεταφορά λαθραίων τσιγάρων.

Σε ανακοίνωση που είχε εκδοθεί στις 07/11/2015 από το Λιμενικό Σώμα σημειώνονταν ότι: «Στον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων, προέβησαν βραδυνές ώρες χθες, στελέχη του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Τα ανευρεθέντα τσιγάρα μεταφέρονταν με το Φ/Γ “ROSETTA” σημαίας Τανζανίας με επταμελές πλήρωμα αλλοδαπών. Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, αεροσκάφος Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε πρώτες βραδυνές ώρες χθες στη θαλάσσια περιοχή 5,5 ν.μ νότια της Ιεράπετρας Φ/Γ πλοίο, να εκφορτώνει ποσότητα λαθραίων τσιγάρων σε Α/Κ σκάφος. Άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση ακινητοποίησής του, από περιπολικό σκάφος Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. στελέχη πληρώματος του οποίου επιβιβάστηκαν στο Φ/Γ πλοίο »ROSETTA» και διαπίστωσαν ότι στα δύο (02) από τα τέσσερα (04) εμπορευματοκιβώτια που μετέφερε περιέχονταν λαθραία τσιγάρα. Στο πλαίσιο της έρευνας που ακολούθησε στην ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκε Α/Κ σκάφος που έπλεε χωρίς να φέρει αλιευτικά εργαλεία, πλησίον του ανωτέρω Φ/Γ πλοίου. Σε ελέγχους που διεξήγαγαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ιεράπετρας, εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή όρμου Μακρύ Γιαλού και περισυνελέγησαν 2092 κούτες τσιγάρων οι οποίες είχαν απορριφθεί στη θάλασσα λίγη ώρα νωρίτερα, από τα δύο μέλη του πληρώματος του εν λόγω Α/Κ σκάφους, τα οποία συνελήφθησαν. Επιπλέον, σε έρευνα που διενεργήθηκε σε αύλειο χώρο αγροικίας όπου σύμφωνα με το πλήρωμα του Α/Κ σκάφους θα εκφορτώνονταν ποσότητες των λαθραίων τσιγάρων, εντοπίστηκαν σταθμευμένα δύο Φ/Γ οχήματα τα οποία διέθεταν ιμάντα φόρτωσης εμπορευμάτων με μηχανισμό και τρία ακόμη άτομα τα οποία συνελήφθησαν.»