Το πρώτο αεροσκάφος της Wizz Air προσγειώθηκε σήμερα, Δευτέρα, το μεσημέρι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», εγκαινιάζοντας τα επτά δρομολόγια της εταιρείας από την Αθήνα, που με το «καλημέρα» γίνεται η 4η αεροπορική χαμηλών ναύλων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ). Πρόκειται για μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη και ο μεγαλύτερος Low Cost Carrier στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Με μια γιορτή για τους πρώτους επιβάτες που έφτασαν, αλλά και τους πρώτους που «απογειώθηκαν» από την Αθήνα, καλωσόρισε το αεροδρόμιο τις πτήσεις της Wizz Air από την Αθήνα προς Πολωνία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Λιθουανία και Μολδαβία.
Στο πλαίσιο της μεγαλύτερης επέκτασης δικτύου που έχει πραγματοποιήσει η Wizz Air μέχρι σήμερα, η προσθήκη της Αθήνας, ανεβάζει πλέον τα δρομολόγια σε 18 προς 9 χώρες από 6 ελληνικά αεροδρόμια. Ενισχύοντας μάλιστα την επένδυσή της στο Αεροδρόμιο της Αθήνας, η αεροπορική εταιρεία, θα ξεκινήσει δύο νέα δρομολόγια, προς το Λονδίνο / Λούτον τον Απρίλιο και προς το Κουτάισι (Γεωργία) τον Μάιο.
Συνολικά, 480.000 θέσεις είναι διαθέσιμες προς πώληση για πτήσεις προς/από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) το 2018, καθώς η εταιρεία ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για τις χαμηλές τιμές της και τη σπουδαία ταξιδιωτική εμπειρία που προσφέρει. Εκτιμάται ότι τα νέα δομολόγια θα δημιουργήσουν 450 νέες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας στην Αθήνα.
Δύο νέες πτήσεις από το «Μακεδονία»
Το δίκτυο θα επεκταθεί περαιτέρω μέσα στο έτος, με δυο νέες πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη προς το Ιάσιο και τη Βιέννη. Οι συνδέσεις της WIZZ, με εξυπηρετικό χρονοδιάγραμμα και ναύλους που ξεκινούν από μόλις 14.99 ευρώ (για μονή διαδρομή συμπεριλαμβανομένων όλων των φόρων και των βασικών χρεώσεων), δημιουργούν ευκαιρίες για τους Έλληνες ταξιδιώτες για να ανακαλύψουν μερικές από τις ομορφότερες πόλεις και περιοχές στην Ευρώπη.
«Σήμερα γιορτάζουμε ένα σημαντικό ορόσημο για την ευρωπαϊκή ανάπτυξή μας, με την έναρξη πτήσεων από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και την εγκαινίαση 7 δρομολογίων το Μάρτιο. Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, θα αυξήσουμε περαιτέρω το δίκτυο και την ποικιλία επιλογών, προσθέτοντας 2 νέα δρομολόγια στη συνέχεια του έτους, προς Λονδίνο / Λούτον και προς Κουτάισι. Είμαστε βέβαιοι ότι οι όλες οι ανάγκες των Ελλήνων επιβατών θα εξυπηρετηθούν ιδανικά με το βολικό πρόγραμμα, τον εύκολο τρόπο κράτησης εισιτηρίων στο wizzair.com και τη μέγιστη ευελιξία του προϊόντος της WIZZ», δήλωσε η κυρία Sorina Ratz, acting head of Corporate Communications της Wizz Air. «Η Wizz Air παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να κάνει το αεροπορικό ταξίδι πιο προσιτό οικονομικά σε περισσότερους επιβάτες από ποτέ άλλοτε, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για να ανακαλύψουν οι ταξιδιώτες την ευρωπαϊκή ήπειρο. Είναι επιθυμία μας να τονώσουμε την κίνηση αλλά και τον κλάδο του τουρισμού προσφέροντας τις χαμηλότερες τιμές, να συμβάλουμε στις οικονομίες των κοινωνιών που εξυπηρετούμε, καθώς και να τηρούμε τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε τις καλύτερες ταξιδιωτικές υπηρεσίες με την καλύτερη σχέση τιμής και ποιότητας».
Για τη σημαντική εξέλιξη της έναρξης των πτήσεων της Wizz Air στο ΔΑΑ, μίλησε η διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ, κυρία Ιωάννα Παπαδοπούλου. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με την έναρξη πτήσεων της Wizz Air προς/από την Αθήνα και, συγκεκριμένα, με το ξεκίνημα των 7 νέων προορισμών της το Μάρτιο, την προσθήκη του Λονδίνου από τον Απρίλιο και του Κουτάισι από το Μάιο! Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Με την επιβατική κίνηση και τις τουριστικές αφίξεις να συνεχίζουν τη θετική πορεία τους το 2018, θεωρούμε ότι η απόφαση της Wizz να επενδύσει και να αναπτυχθεί στην αγορά μας ερχεται την ιδανική χρονική στιγμή! Ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στο νέο αεροπορικό συνεργάτη μας και παραμένουμε απόλυτα αφοσιωμένοι στο να συνδράμουμε την εταιρεία με στόχο μια ιδιαίτερα επιτυχημένη και συνεχώς αναπτυσσόμενη παρουσία στο αεροδρόμιό μας!».
Η WIZZ διακίνησε 28,2 εκατ. επιβάτες το 2017
Συνολικά για το 2017, η WIZZ διακίνησε 28,2 εκατ. επιβάτες, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης της εταιρείας είναι τέτοιος που ανά πενταετία η επιβατική κίνηση διπλασιάζεται. Από τον Μάρτιο έως τον Ιούλιο του 2018, η WIZZ έχει τοποθετήσει συνολικά 21 αεροσκάφη στις ευρωπαϊκές βάσεις της, εξυπηρετώντας επιπλέον 700 εβδομαδιαίες αναχωρήσεις, ταυτόχρονα με την έναρξη 70 νέων πτήσεων σε όλη την έκταση του δικτύου της.
Η επέκταση της WIZZ, που βρίσκεται σε εξέλιξη έως και το καλοκαίρι, αντιστοιχεί σε επένδυση άνω των 2 δισ. δολαρίων. Επίσης, 700 επαγγελματίες του αεροπορικού κλάδου εντάσσονται στην ομάδα της προκειμένου να συμβάλουν στην αυξανόμενη επιτυχία της εταιρείας. Ήδη, την περασμένη εβδομάδα, τρία νέα αεροσκάφη εντάχθηκαν στη Βρετανία και την Πολωνία και συνολικά 17 δρομολόγια εγκαινιάστηκαν στο δίκτυο της εταιρείας. Η εταιρεία επιχειρεί με 91 Airbus A320 και Airbus A321, και προσφέρει περισσότερα από 600 δρομολόγια από 28 βάσεις, συνδέοντας 141 προορισμούς σε 44 χώρες. Πρόσφατα ανακηρύχθηκε ως η «2017 – European Airline of the Year» από το «Aviation 100», τη διεθνούς κύρους ετήσια δημοσίευση, η οποία αναγνωρίζει και επιβραβεύει τους πιο επιτυχημένους φορείς στην αεροπορική βιομηχανία.
Τα νέα δρομολόγια από την Αθήνα είναι τα εξής:
Προς: Χώρα
Πόλη
Ημέρες
Ρουμανία
Βουκουρέστι
Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή
καθημερινή κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής αιχμής
(15 Ιουνίου –15 Σεπτεμβρίου)
Κλους-Ναπόκα
Τετάρτη, Κυριακή
Ουγγαρία
Βουδαπέστη
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Κυριακή
Βουλγαρία
Σόφια
Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή
καθημερινή κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής αιχμής
(15 Ιουνίου –15 Σεπτεμβρίου)
Πολωνία
Κατοβίτσε
Τετάρτη, Σάββατο
Λιθουανία
Βίλνιους
Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο
Δημοκρατία της Μολδαβίας
Κισινάου
Τετάρτη, Κυριακή