Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε στα γραφεία της αφγανικής κοινότητας Ελλάδας, που βρίσκονται στην οδό Χαλκοκονδύλη, στο κέντρο της Αθήνας. Για εμπρησμό από φασιστική συμμορία μιλά η ΚΕΕΡΦΑ τονίζοντας ότι από τύχη δεν υπήρξε νεκρός.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, άγνωστοι δράστες περιέλουσαν την είσοδο των γραφείων με εύφλεκτο υγρό και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά, που προκάλεσε υλικές ζημιές τόσο στην είσοδο, όσο και στα γραφεία.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

ΚΕΕΡΦΑ: Από τύχη δεν υπήρξε νεκρός

Για εμπρησμό από φασιστική συμμορία μιλά η ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ (ΚΕΕΡΦΑ) τονίζοντας ότι από τύχη δεν υπήρξε νεκρός.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, «από τύχη δεν υπήρξε νεκρός στην εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Αφγανικής Κοινότητας από φασιστική συμμορία, παρακλάδι της Χρυσής Αυγής.»

» Ο άνθρωπος που εργάζεται εκεί δεν είχε πάει ακόμη. Ο χώρος ο οποίος καταστράφηκε δεν είχε καμία διέξοδο σε περίπτωση εγκλωβισμού. Την φωτιά αντιλήφθηκε ένοικος ο οποίος την εσβησε. Οι φασίστες είχαν ρίξει εύφλεκτο υγρό στην πόρτα το οποίο διείσδυσε προκαλώντας ζημιές και στο εσωτερικό χώρο, σε κομπιούτερ, γραφεία, ηχητικά και βιβλιοθήκες.»

» Φασίστες ανέλαβαν την ευθύνη στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ. Πιο πριν πέρασαν από τα γραφεία της Ελληνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, χτύπησαν το κουδούνι και απειλούσαν χωρίς να καταφέρουν να μπουν στο κτίριο.»

«Όσο οι υπόδικοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ελεύθεροι, οι ελευθερίες και τα δικαιώματα όλων μας βρίσκονται σε κίνδυνο. Δεν θα επιτρέψουμε αυτές τις προκλήσεις να περάσουν. Το αντιφασιστικό κίνημα μαζί με τις κοινότητες των μεταναστών και τους πρόσφυγες έχει τη δύναμη να τσακίσει αυτές τις φασιστικές συμμορίες. Το έδειξε το Σάββατο στις 17 Μάρτη, που οι δρόμοι της Αθήνας πλημμύρισαν από αντιφασίστες, ντόπιους και μετανάστες. Τους τρομοκρατεί η εικόνα των κοινοτήτων που δε φοβούνται, αλλά κατεβαίνουν στο δρόμο να παλέψουν. Θα συνεχίσουμε μέχρι να καταδικαστούν ισόβια οι νεοναζί, μέχρι να κλείσει και το τελευταίο γραφείο τους» καταλήγει η ανακοίνωση.