«Κλειστόν λόγω έλλειψης κονδυλίων και προσωπικού». Αυτό τονίζουν οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ αναφερόμενοι στο Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», μετά από σχετική καταγγελία του σωματείου εργαζομένων του Ιδρύματος.
Όπως καταγγέλλουν, η Καρδιολογική Κλινική «έπαψε τον Μήνα Μάρτη να τοποθετεί βηματοδότες λόγω έλλειψης υλικών. Οι ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα που χρειάζονται τοποθέτηση βηματοδότη ταλαιπωρούνται. Αυτό θα συμβαίνει τουλάχιστον για τον μήνα Μάρτη».
Στο Αιμοδυναμικό Τμήμα δεν γίνονται στεφανιογραφίες λόγω έλλειψης υλικών, παρ’ ότι το τμήμα διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό και κατάλληλη στελέχωση σε γιατρούς και εκπαιδευμένους νοσηλευτές. Νοσηλευτικό Προσωπικό εκπαιδευμένο.
«Στην Οφθαλμολογική Κλινική δεν γίνονται φλουροαγγειογραφίες και OCP παρά την ύπαρξη εξοπλισμού και στελεχιακού δυναμικού. Τα εν’ λόγω μηχανήματα είναι κλεισμένα –αποθηκευμένα στους θαλάμους της Οφθαλμολογικής Κλινικής. Επίσης, μαστογραφίες γίνονται μόνο δύο φορές την εβδομάδα λόγω έλλειψης προσωπικού παρότι το Νοσοκομείο διαθέτει καινούργιο μαστογράφο.
Και καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ: «Οι ασθενείς για όλες τις παραπάνω εξετάσεις ή επεμβάσεις ταλαιπωρούνται σε άλλα Νοσοκομεία ή επιβαρύνονται οικονομικά πηγαίνοντας στον Ιδιωτικό Τομέα. Και όμως οι Υπουργοί Υγείας, ωραιοποιούν την κατάσταση. Τα Νοσοκομεία δυστυχώς καταρρέουν».