Εξώδικη Διαμαρτυρία κατά της Κίνησης Υπεράσπισης προσφύγων και μεταναστών παρέδωσε την Τρίτη σε δικαστικό επιμελητή προς επίδοση η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αχαΐας – Αιτωλοακαρνανίας – Φωκίδας. Ο λόγος για τον οποίο προχώρησαν στην ενέργεια τους αυτοί οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λιμενικών είναι ότι τα μέλη της Κίνησης σε ανακοίνωση που είχαν εκδώσει στις 5 Μαρτίου κατηγόρησε λιμενικούς που εκτελούσαν υπηρεσία στο Νέο Λιμάνι της Πάτρας ότι ευθύνονται για τον τραυματισμό νεαρού μετανάστη.

Η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών έκανε λόγο για «βάρβαρη επίθεση λιμενικών που ξεπέρασαν κάθε όριο» καταγγέλλοντας ότι «θύμα τους ένα 14χρονο παιδί αφγανικής καταγωγής, το οποίο μαχαίρωσαν (!) στα πόδια προσπαθώντας να καταστρέψουν τα παπούτσια του και με τα γκλομπς προκάλεσαν θλαστικό τραύμα στο ένα πόδι και κάταγμα στο μετακάρπιο! Καταγγέλλουμε την ανοχή – αν όχι ανοικτή στήριξη – τέτοιων πρακτικών από την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος στην Πάτρα. Αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι στο Νοσοκομείο όπου διακομίστηκε το παιδί, πήγαν τέσσερις αστυνομικοί και 2 με πολιτικά από το Λιμενικό (όπως δήλωσαν) αφ’ ενός να πουν ότι το παιδί τραυματίστηκε μόνο του (!) και αφ΄ετέρου να πάρουν τα παπούτσια του!!!»

Η ανακοίνωση αυτή φαίνεται πως αποτέλεσε αφορμή για να δώσει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες τραυματίστηκε ο νεαρός πρόσφυγας στο λιμάνι της Πάτρας.

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αχαΐας – Αιτωλοακαρνανίας – Φωκίδας τονίζει ακόμη ότι: «Θέλουμε με αυτό τον τρόπο να δώσουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τους συναδέλφους μας στο Κ.Λ ΠΑΤΡΑΣ που δίνουν καθημερινά καλύτερο τους εαυτό κάτω από αντίξοες συνθήκες, ότι είναι η τελευταία φορά που ανεχόμαστε να τους προσάπτουν ανεπιβεβαίωτες πράξεις και ενέργειες και την επόμενη φορά θα προσφύγουμε σε ένδικα μέσα.»