από metereologos.gr
Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018
 
 

Η άγνωστη γεωργιανή μαφία στην Ελλάδα

Αποκαλυπτικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για τις διασυνδέσεις, το κοινό ταμείο και τα δεκάδες αιματηρά χτυπήματα 100 μεγαλομαφιόζων
Η άγνωστη γεωργιανή μαφία στην Ελλάδα
Ενα από τα δίκτυα της γεωργιανής μαφίας διεθνώς
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

«Περίπου 100 ηγετικά μέλη της γεωργιανής και της ρωσικής μαφίας δίνουν εγκληματικό παρών στην Ελλάδα. Η χώρα μας αποτελεί τεράστια βάση του οργανωμένου εγκλήματος από την πρώην Σοβιετική Ενωση, από την οποία εκπορεύονται εκατοντάδες εγκληματικές ενέργειες τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Δεν είναι μόνο οι χιλιάδες ληστρικές επιδρομές κάθε χρόνο σε σπίτια, αλλά και το λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών, τσιγάρων και άλλων εγκληματικών δραστηριοτήτων στο παγκόσμιο επίπεδο. Η Ελλάδα, χωρίς να το γνωρίζει, προκαλεί τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια δεκάδων χωρών από τρεις μεγάλες διεθνείς συμμορίες των επονομαζόμενων "κακοποιών του νόμου", οι οποίοι προχωρούν και σε "αιματηρή" βεντέτα μεταξύ τους, με δεκάδες φόνους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αχανείς ΗΠΑ ανησυχούν για τη γεωργιανή μαφία που φιλοξενεί μόλις δέκα μεγαλοκακοποιούς. Και η Ελλάδα κρύβει δεκαπλάσιο αριθμό χωρίς να αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις...».


Το δίκτυο πληροφοριών

Σε αυτή την ενημέρωση στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να προχώρησαν - σύμφωνα με «Το Βήμα» - τους τελευταίους μήνες ρώσοι και γεωργιανοί αξιωματούχοι που έφθασαν στη χώρα μας. Με τους ξένους αξιωματούχους να αναφέρονται σε ένα τεράστιο δίκτυο κακοποιών με εντυπωσιακή οργάνωση που αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για τους πολίτες.

Ανάμεσα στα άλλα ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ. για ένα τεράστιο δίκτυο πληροφοριών (σ.σ.: ακόμα και από οικιακούς βοηθούς, εργάτες, υπαλλήλους, ώστε να εντοπίζουν τους ευάλωτους στόχους) που έχει η γεωργιανή μαφία. Οπως εξάλλου και ξεπλύματος «μαύρου χρήματος» ακόμα και μέσω μεγάλων επιχειρήσεων σε όλη την Ευρώπη που ασχολούνται με τον κατασκευαστικό τομέα, τα πιστωτικά ιδρύματα κ.λπ.

 Κάθε χρόνο στη χώρα μας σημειώνονται περίπου 5.000 διαρρήξεις σε σπίτια και 500 ληστρικές επιδρομές επίσης σε κατοικίες, από τις οποίες ποσοστό 30%-40% - και ιδιαίτερα αυτές που προκαλούν τρόμο με τη χρήση όπλων, κάψιμο με ηλεκτρικό σίδερο, άγριες κακοποιήσεις κ.λπ. - είναι γεωργιανοί μαφιόζοι. Επιπλέον αρκετά μέλη της ίδιας μαφίας δεν διστάζουν να προχωρήσουν και σε φόνους στη διάρκεια των ληστειών, όπως αυτή τον Αύγουστο του 2015 του 67χρονου εστιάτορα στην Υδρα. Ακόμα, χαρακτηριστική είναι η υπόθεση της αναφερόμενης απαγωγής και δολοφονίας, στις αρχές Δεκεμβρίου 2008, του 51χρονου καρδιολόγου Επαμεινώνδα Γερασιμόπουλου από την κατοικία του στη Βάρκιζα, του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί. Μια υπόθεση που παραμένει για δέκα χρόνια ανεξιχνίαστη παρά τις επίπονες έρευνες των αστυνομικών.

Οι τρεις μεγάλες οργανώσεις

Σύμφωνα λοιπόν με την ενημέρωση των ελληνικών υπηρεσιών υπάρχουν τρεις μεγάλες εγκληματικές οργανώσεις της γεωργιανής μαφίας. Πρόκειται για το «γκρουπ της Τιφλίδας» με αρχηγό τον περιβόητο ρώσο μαφιόζο Ζαχαρία Καλάσοφ, το «γκρουπ του Κουταΐσι» (περιοχή της Γεωργίας) που κατευθύνεται από τον άλλον αρχιμαφιόζο Ταριέλ Ονάνι. Και οι δύο αυτοί ηγέτες της ρωσικής μαφίας θεωρείται ότι κατευθύνουν τη δράση τους μέσα από τις ρωσικές φυλακές όπου κρατούνται, ενώ έχουν δημιουργηθεί και διάδοχα σχήματα. Επιπλέον έχει δημιουργηθεί και το «γκρουπ των Μεγκρέλιαν» με βάση στην περιοχή Σαμεγκρέλο της ίδιας χώρας και με αρχηγό τον Μεράμπ Τσανγβελάντζε που έχει φυλακιστεί στην Ιταλία αλλά φαίνεται να συνεχίζει από εκεί να κατευθύνει το εγκληματικό δίκτυό του.

Τα μέλη της γεωργιανής μαφίας αναπτύσσουν στενή συνεργασία μεταξύ τους, προχωρούν σε νέες στρατολογήσεις ατόμων με αυστηρά κριτήρια, προκειμένου οι εγκληματικές οργανώσεις να μείνουν στεγανοποιημένες. Η κεντρική εντολή που έχουν είναι να αποφεύγουν οποιαδήποτε επαφή με πολιτικούς, αστυνομικούς κ.λπ. (προκειμένου να τους βοηθήσουν στις έρευνές τους). Επιπλέον απαράβατος κανόνας είναι ότι δεν πρέπει να έχουν άλλη επαγγελματική ενασχόληση και να είναι προσηλωμένοι στο εγκληματικό έργο τους. Επίσης αν συλληφθούν να μην ομολογήσουν ποτέ την ενοχή τους και να μην καταδείξουν συνεργούς τους κ.λπ. Ακόμα προβλέπεται κοινό ταμείο που το ονομάζουν «Obsniak», υπέρ ενίσχυσης κρατουμένων μαφιόζων, πληρωμής δικηγόρων κ.λπ.

Σειρά δολοφονιών

Σημειώνεται ότι το 2008 ο αρχηγός της «μαφίας της Τιφλίδας» ή «Ταρό» Ταριέλ Ονιάνι κάλεσε σε συγκέντρωση, στο γιοτ του, πολλά από τα στελέχη των αντίπαλων εγκληματικών γκρουπ προκειμένου να σταματήσει η αλληλεξόντωση μελών τους. Ωστόσο η ρωσική αστυνομία πληροφορήθηκε τη συνάντηση και συνελήφθη μεγάλο μέρος ρώσων κακοποιών, ανάμεσα σε αυτούς και ο Ονιάνι. Ακολούθησε σειρά δολοφονιών ηγετικών μελών της γεωργιανής μαφίας το 2009 στη Μόσχα, το 2010 στην Αθήνα, στην περιοχή της Βούλας, αλλά και πολλές άλλες σε όλη την Ευρώπη. Με πιο σημαντική αυτή του προηγούμενου αρχηγού της «μαφίας του Κουταΐσι» Ασλάν Ουσογιάν ή «Παππού Χασάν» τον Ιανουάριο του 2013 έξω από πολυτελές εστιατόριο στη Μόσχα. Είναι ενδεικτικό της ελληνικής διάστασης στη δράση της γεωργιανής - ρωσικής μαφίας πως όταν ήταν να βρεθεί ο αντικαταστάτης του «Παππού Χασάν» (επιλέχθηκε ο Ζαχαρία Κολάσοφ που είχε ήδη συλληφθεί από το 2010 από τις ισπανικές αρχές) έγινε συνάντηση όλων των γεωργιανών αρχιμαφιόζων σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, χωρίς κανένας έλληνας αστυνομικός να αντιληφθεί οτιδήποτε. Επιπλέον τον Ιανουάριο του 2012 είχε συλληφθεί στο Καβούρι ένας άλλος σημαντικός συνεργάτης του «Παππού Χασάν» με το ψευδώνυμο «Λίπος» που είχε χαρακτηριστεί από το FBI και τις αμερικανικές αρχές ο πιο επικίνδυνος κακοποιός στον κόσμο. Τότε μάλιστα υπήρξαν αναφορές ότι υπήρξε χρηματισμός αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη που συνεργάζονταν μαζί του...


HeliosPlus
Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (10)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Αμέριμνοι αμνοί και λύκοι | 21/03/2018 19:41
  Τα παιδιά συνέβαλαν στον προοδευτικό προσανατολισμό της ελληνικής κοινωνίας, εφαρμόζοντας στην πράξη την αναδιανομή πόρων-αγαθών. Ας μην βιαζόμαστε να τους κατακρίνουμε. Πονεμένες ψυχές είναι...τρομάρα μας.
  geonick
  απάντηση31
   
   
  Κατ αρχην | 21/03/2018 19:06
  γιατι οι ανθρωποι αυτοι μπαινουν στην ΕΛΛΑΔΑ.Τους χρειαζομαστε? Και αφου ξερουν ποιοι ειναι γιατι δεν συγκροτουν ενα καλο hit team να τους ξεπαστρεψουν? Φοβουνται ή μηπως ειναι στο payroll τους οι αστυνομικοι? Παντως υπεροχο αρθρο διαφημιση να ερθουν κι αλλοι.........
  VERITAS
  απάντηση91
   
   
  "Τραβάω τα μαλλιά μου" Νο2 | 21/03/2018 18:56
  Και να κλείσω λέγοντας ότι ΜΑΛΛΟΝ "παίζει" εμφύτευση πομπού από οδοντίατρους , ώστε οι παράνομοι να ενημερώνονται για κάθε λέξη .
  Βαρελόφρων
  απάντηση01
   
   
  "Τραβάω τα μαλλιά μου" | 21/03/2018 18:54
  Όταν ο Ερτογάν λέει ότι η Ελλάδα είχαι χώρα τρομοκρατίας , κάποιοι σκούζουν σαν τις "μωρές παρθένες" ! Επίσης , λόγω ανωνυμίας , μπορώ να γράψω ότι 2 μέλη της άμεσης οικογένειάς μου είναι σχεδόν σίγουρο ότι αποτελούν μέλη του οργανωμένου εγκλήματος. Επίσης , σχετικά με την αστυνομία μας να πω ότι η ειδησεογραφία μας έχει αποδείξει ότι ούτε σύζυγο δεν είναι σε θέση να επιλέξουν σωστά .Κατά πόσον να αντιληφθούν παραβατικές συμπεριφορές.Επίσης, να θυμηθούμε όλοι το διαβόητο αντι-Ρώσσικο μένος πολλών πολιτικών μας, που μας οδήγησε στο να "ξεβρακωθούμε" ως χώρα απέναντι σε διάσημους αντι-Ρώσσους λαούς, όπως Γεωργιανοί , Ουκρανοί , Αλβανοί , Πολωνοί.
  Βαρελόφρων
  απάντηση04
   
   
  Στείλτε τους | 21/03/2018 16:52
  Πρέπει να υπάρχουν και άλλοι αρκετοί. Μια και έξω λοιπόν στείλτε τους από εκεί που ήρθαν. Χύμα σε μια Νταλίκα και δρόμο, όπως έρχονται, για Σιβηρία. Ελπίζουμε να έπονται και οι Αλβανοί. Δικαιολογία δεν έχουν καμιά, εκτός ΕΕ είναι η ελεεινή χώρα τους και είναι και οι πιο μιςΕλληνες του πλανήτη. Αυτά!!
  Κουρασμένος
  απάντηση282
   
   
  Αυτά παθαίνεις | 21/03/2018 15:50
  όταν είσαι κράτος της πλάκας. Δε πιστεύω να απορεί κανείς που η χώρα μας αποτελεί "τεράστια βάση" ξένου οργανωμένου εγκλήματος. Είναι απλά αποτέλεσμα της ηλιθιότητας και της ανηθικότητας που χαρακτηρίζει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και που καλύπτει ένα ευρύτατο κοινωνικό φάσμα από το ταπεινό λαμόγιο που μπάζει παράνομα τον οποιονδήποτε στη χώρα για να τσιμπήσει μερικά ευρουλάκια μέχρι τον οποιονδήποτε αξιωματούχο ή πολιτικό κάνει τα στραβά μάτια με πολύ μεγαλύτερα οφέλη. Και τέτοιοι είναι πολλοί. Μόνοι μας καταστρέψαμε τη χώρα μας και δεν υπάρχει επιστροφή.
  ...
  απάντηση411
   
   
  MATIA | 21/03/2018 13:50
  GIATI OMOS TOYS KALYPTETE TA MATIA?? KLEFTES KAI APATEONES EINAI, OPOTE PREPH NA GNORIZOYME TI KA8HKIA MAS FORTOSAN OI POLITIKOI STO SPITI MAS.
  andreas
  απάντηση263
   
   
  Αει | 21/03/2018 08:10
  προτεινω συνεργασία με την σια και την ενοικιαση 500 τετραγωγικών μετρων στο γκουαντάναμο.
  Αει
  απάντηση595
   
   
  Οι Δικέφαλοι. | 21/03/2018 07:27
  Καλέ , αυτοί είναι αδέλφια μας Πόντιοι! Ο "λαμπρός" Στάλιν ήταν επίσης παιδί της Γεωργίας. Μήπως είχε και "βυζαντινό" αίμα από τα ένδοξα τότε χρόνια ;;;
  θεατής
  απάντηση6511
   
   
  όλοι τους είναι άνθρωποι του Σαββίδη | 21/03/2018 07:26
  γνωστά Παόκια, και κατ' επέκατασιν εργάζονται για τον σύριζα. Να παραιτηθεί άμεσα ο Τσιπροκαμένος. Να γίνουμε κυβέρνηση εμείς. Και αφού οι δημοσκοπήσεις μας βγάζουν πρώτο κόμμα, δεν βλέπω τι χρειάζονται οι εκλογές.
  καιρός να έρθουμε οι καθαροί, οι απαστράπτοντες
  απάντηση2050