Tέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο ύψους χιλίων πεντακοσίων ευρώ επέβαλε το δικαστήριο στον 41χρονο που αργά χθες το βράδυ πέρασε παράνομα τα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές Έβρου, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι σκοπός του ήταν να πάει στα παιδιά του στη Σουηδία και πως την ώρα που πέρασε τα σύνορα ήταν μεθυσμένος. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές εφόσον δεν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην χώρα μας, κάτι που δεν έχει γίνει ως τώρα, θα κινηθεί διαδικασία απέλασης του.

Yπενθυμίζεται ότι ο 41χρονος που δήλωσε πως είναι Κούρδος και είχε στην κατοχή του διαβατήριο χωρίς βίζα βρέθηκε στα σύνορα μαζί με άλλους τρεις τούρκους. Οι άνδρες, εντοπίστηκαν αρχικά από τουρκική περίπολο, αντιστάθηκαν με αποτέλεσμα η περίπολος να πυροβολήσει με άσφαιρα για να τους εμποδίσει.

Συνελήφθησαν οι τρεις από τις τουρκικές αρχές ενώ ο τέταρτος πέρασε στη χώρα μας και συνελήφθη από την ελληνική αστυνομία μετά από υπόδειξη ελλήνων στρατιωτών που τον εντόπισαν σε απαγορευμένη περιοχή.

Μάλιστα για αρκετές ώρες παρέμενε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας καθώς ήταν σε κατάσταση μέθης.