Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν η ΠΟΣΠΕΡΤ, η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής και 120 εργαζόμενοι (τεχνικοί και διοικητικοί) του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) που διατάσσει τον τερματισμό της λειτουργίας του.

Λίγες ημέρες μετά την προσωρινή διαταγή του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικολάου Σακελλαρίου, με την οποία «πάγωσε» η απόφαση του ΕΣΡ, οι προσφεύγοντες κάνουν λόγο περί αντισυνταγματικότητας, αναφερόμενοι τόσο στην οικεία απόφαση, όσο και στον νόμο 4339/2015, αλλά και για αντίθεση προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Οι εργαζόμενοι στο Mega αναφέρουν επίσης ότι δεν τους έχει καταβληθεί «ουδέν ποσό έναντι των δεδουλευμένων αποδοχών τους από τον Ιούνιο του 2016 και εφεξής».
Οι συνδικαλιστικοί φορείς επισημαίνουν ότι η απόφαση του ΕΣΡ που επιβάλλει τον τερματισμό λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού μεταφράζεται αυτοδικαίως σε απώλεια των θέσεων εργασίας, των δεδουλευμένων αποδοχών και των μισθών υπερημερίας.
Το κύμα των ανέργων θα αυξηθεί, υποστηρίζουν, καθώς οι εργαζόμενοι του Mega δεν θα μπορούν να απασχοληθούν σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς λόγω των γνωστών εργασιακών και οικονομικών συγκυριών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδοθείσα προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αίτησης αναστολής, και ενώ η συζήτησή της δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα. Η αίτηση ακύρωσης του Mega έχει οριστεί να συζητηθεί στις 4 Μαΐου του 2018, με εισηγητή τον Σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο.