Επίθεση δέχθηκαν δύο υποκαταστήματα τραπεζών στην οδό Χαλκοκονδύλη, στο κέντρο της Αθήνας, από ομάδα αγνώστων.

Περίπου δέκα άτομα, προκάλεσαν φθορές στα ATM και τις τζαμαρίες των τραπεζών και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Εισβολή στον ΔΣΑ για Ηριάννα και Περικλή

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ομάδα αντιεξουσιαστών άπλωσαν πανό στην κεντρική είσοδο του ΔΣΑ, ενώ προγραμματίζουν και συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια. Να σημειωθεί ότι σε λίγες ημέρες ξεκινά στο Εφετείο η δίκη των καταδικασμένων για τρομοκρατία Ηριάννα και Περικλή.

Εισβολή στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη (Εγνατίας 76) έκαναν μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης για την Ηριάννα και τον Περικλή.

Περίπου 10 μέλη της Κίνησης ανέβηκαν στον τρίτο όροφο που βρίσκονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, κρέμασαν πανό από τα παράθυρα και συνομίλησαν με στελέχη του κόμματος για το ζήτημα της Ηριάννας και του Περικλή. Όταν κατέβηκαν από τα γραφεία, αστυνομικοί τους οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, που βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (Αριστοτέλους και Ερμού), για προσαγωγή και εξακρίβωση στοιχείων και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Εισβολή κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

Περίπου 10 κουκουλοφόροι εισέβαλαν το πρωί της Πέμπτης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, σε αίθουσα που έκανε μάθημα η καθηγήτρια Μαίρη Μπόση. Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στην καθηγήτρια περιλούζοντάς την με μπογιές, ενώ την απείλησαν ότι την επόμενη φορά «θα πάθει χειρότερα»!

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 η κ. Μπόση είπε: «Δεν με χτύπησαν, ευτυχώς δεν χτύπησε κανείς. Η αίθουσα έγινε χάλια με τις μπογιές και χρειάστηκε να διακόψουμε το μάθημα. Ηταν μια μικρή ομάδα που εισέβαλε, δεν μας είπαν ποιοι ήταν, ήταν μία από τις συνηθισμένες επιθέσεις».

Καταδικάζει την επίθεση στο ΠΑΠΕΙ ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η επίθεση στην καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιά, Μαίρη Μπόση, είναι απολύτως καταδικαστέα.
Ενέργειες τέτοιου είδους στρέφονται ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο και στρώνουν τον δρόμο σε λογικές αυταρχισμού και ιδιωτικοποίησης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Για την εισβολή κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και την επίθεση εναντίον της καθηγήτριας Μαίρης Μπόση το υπουργειο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει σ αυτήν «καταδικάζει την εισβολή κουκουλοφόρων σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Πειραιώς και την επίθεση εναντίον της καθηγήτριας Μαίρης Μπόση την ώρα της διδασκαλίας. Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση ούτε στην κοινωνία ούτε στον πανεπιστημιακό χώρο»

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στη Μ. Μπόση

«Σήμερα Πέμπτη 15/03 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο μάθημα της καθηγήτριας Μ. Μπόση στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, από αναρχικούς/ες σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συντρόφους που διώκονται ως “ατομικοί τρομοκράτες”» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους στο Indymedia οι αλληλέγγυοι.

«Η σημερινή μας παρέμβαση έρχεται με αφορμή την απόφαση του εφετείου, στις 26 Μαρτίου, που αφορά τους συντρόφους Α. Ντάλιο, Γ. Μιχαηλίδη, ∆. Πολίτη, Ν. Ρωμανό καθώς και το μέλος της ΣΠΦ Γ. Τσάκαλο. Οι σύντροφοι παρότι έχουν αθωωθεί αμετάκλητα από την κατηγορία της ένταξης στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, μέσω μιας δικαστικής “καινοτομίας” διώκονται ως “ατομικοί τρομοκράτες” με αποτέλεσμα να έχουν καταδικαστεί σε βαρύτατες ποινές κάθειρξης» προσθέτουν.

Καταδικάζει η ΠΟΣΔΕΠ

Την «απερίφραστη» καταδίκη της επίθεσης εναντίον της καθηγήτριας Μαίρης Μπόση εν ώρα της διδασκαλίας, εξέφρασε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού.

Η ΠΟΣΔΕΠ εξέφρασε, επίσης, τη συμπαράστασή της στην καθηγήτρια και ανέφερε ότι πρόκειται για «ευθεία παραβίαση της αρχής της ακαδημαϊκής ελευθερίας στη διδασκαλία αλλά και του σεβασμού στην προσωπικότητα και την ανθρώπινη αξία μιας πανεπιστημιακής δασκάλου».

Η ΠΟΣΔΕΠ, με σχετική της ανακοίνωση, υπενθύμισε ότι το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά κρουσμάτων βίας σε πανεπιστημιακούς χώρους και σχολίασε πως «είναι φανερό ότι οι ομάδες αυτές που προσπαθούν με τη βία να επιβάλουν τις απόψεις τους έχουν ως στόχο την τρομοκράτηση της πανεπιστημιακής κοινότητας, τον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης των ιδεών, δηλ. ουσιαστικά την κατάλυση του ακαδημαϊκού ασύλου το οποίο υποτίθεται ότι επικαλούνται και υπερασπίζονται».

«Πρόκειται περί διαστρέβλωσης, κακοποίησης και συστηματικής εκμετάλλευσής της έννοιας του ακαδημαϊκού ασύλου από τις ομάδες αυτές οι οποίες έχουν πλήρως αποθρασυνθεί καθώς γνωρίζουν πια ότι δεν υπάρχει κανείς να τους σταματήσει» προσθέτει.

Τέλος, η Ομοσπονδία ανέφερε ότι η απλή καταδίκη των γεγονότων δεν αρκεί, και κάλεσε τα αρμόδια υπουργεία να «αναλάβουν τις ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στους πανεπιστημιακούς χώρους και να πράξουν ό,τι απαιτείται για την προστασία της ζωής των φοιτητών, του προσωπικού και της δημόσιας περιουσίας των πανεπιστημίων».

Καταδικάζει η ΝΔ την επίθεση κατά της καθηγήτριας Μ. Μπόση

«Η επίθεση με μπογιές εν ώρα μαθήματος στην καθηγήτρια κ. Μαίρη Μπόση επιβεβαιώνει ότι η κατάσταση στα πανεπιστήμια είναι πλέον εκτός ελέγχου», τονίζει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Η Πειραιώς επισημαίνει ότι το τελευταίο αυτό κρούσμα έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά τον βανδαλισμό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία και προσθέτει πως μόλις τον προηγούμενο μήνα η καθηγήτρια Χριστίνα Ζαραφωνίτου δέχθηκε επίθεση στο γραφείο της στο Πάντειο, ενώ την ίδια περίοδο ομάδα αντιεξουσιαστών είχε καταλάβει την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ.

«Είναι προφανές ότι τον κ. Γαβρόγλου ουδόλως τον απασχολεί η αυξανόμενη εγκληματικότητα στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στο «ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα», αλλά «ρωμαλέες» αποδεικνύονται μόνον οι ιδεοληψίες του», καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ανακοίνωση του ΝΔ

Εκτός ελέγχου υποστηρίζει πως είναι πλέον η κατάσταση στα πανεπιστήμια η Νέα Δημοκρατία, που εξέδωσε ανακοίνωση μετά την επίθεση που σημειώθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά εναντίον της καθηγήτριας Μαίρης Μπόση εν ώρα μαθήματος.

«Η επίθεση με μπογιές εν ώρα μαθήματος στην καθηγήτρια κ. Μαίρη Μπόση επιβεβαιώνει ότι η κατάσταση στα πανεπιστήμια είναι πλέον εκτός ελέγχου» τονίζει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας τα προηγούμενα συμβάντα όπου καθηγητές ή ιδρύματα έγιναν στόχος αγνώστων: «Το τελευταίο αυτό κρούσμα έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά τον βανδαλισμό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία. Μόλις τον προηγούμενο μήνα η καθηγήτρια κ. Χριστίνα Ζαραφωνίτου δέχθηκε επίθεση στο γραφείο της στο Πάντειο, ενώ την ίδια περίοδο, ομάδα αντιεξουσιαστών είχε καταλάβει την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ».

«Είναι προφανές ότι τον κ. Γαβρόγλου ουδόλως τον απασχολεί η αυξανόμενη εγκληματικότητα στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» σχολιάζει στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνοντας πως ο υπουργός Παιδείας «έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στο «ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα», αλλά «ρωμαλέες» αποδεικνύονται μόνον οι ιδεοληψίες του».