Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου ενημερώνει ότι την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 ο μοναδικός πλειστηριασμός που διεξάγεται σε συμβολαιογραφείο της περιοχής των Εξαρχείων αφορά ακίνητο, που βρίσκεται στην Βούλα Αττικής για οφειλή που έχει προκύψει από επιχειρηματικό δάνειο ύψους 450.000 ευρώ.

Δεν αφορά πρώτη κατοικία και ο ιδιοκτήτης – οφειλέτης – επιχειρηματίας δεν διαμένει στον εν λόγω χώρο, ο οποίος και είναι μισθωμένος. Για μία ακόμα φορά οι συμβολαιογράφοι υπενθυμίζουν οπως λένε «σε μέλη συλλογικοτήτων, που σπεύδουν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης ότι η πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα διεξαγωγής των πλειστηριασμών είναι δημόσια και ως εκ τούτου σε περίπτωση που είναι δυσνόητα τα στοιχεία του εκάστοτε πλειστηριασμού αντί να παρερμηνεύουν και να δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις παρέχουμε ενημέρωση αν και εφόσον πραγματικά την επιζητούν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συμβολαιογράφων έχει ως εξής:

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, σχετικά με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη 14 Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας στην περιοχή της Σόλωνος, ενημερώνουμε την κοινή γνώμη, παρέχοντας τις πληροφορίες εκείνες που είναι άκρως σημαντικές για τη διεξαγωγή συγκεκριμένων πλειστηριασμών και που όπως φαίνεται δεν έχουν γίνει απολύτως κατανοητές από τους διοργανωτές της εκδήλωσης διαμαρτυρίας. Πρόκειται για τέσσερις πλειστηριασμούς που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν σήμερα σε συμβολαιογράφο στην εν λόγω περιοχή και οι οποίοι αφορούν οφειλές από επιχειρηματικά δάνεια υψηλότερων των 200.000 ευρώ (800.000, 420.000, 222.000 και 225.000). Επίσης, ένας και μόνο πλειστηριασμός αφορά οίκημα, το οποίο βρίσκεται στον Κορυδαλλό και δεν είναι η πρώτη κατοικία του οφειλέτη, ο οποίος διαμένει στη Βούλα Αττικής. Οι υπόλοιποι τρεις πλειστηριασμοί αφορούν υπόγεια κτίσματα και αγροτεμάχια, τα οποία επίσης δεν αποτελούν πρώτη κατοικία των οφειλετών. Ως εκ τούτου, διαπιστώνουμε μετά λύπης μας ότι τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται από τους διοργανωτές των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας δεν είναι πλήρη επιδιώκοντας να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις. Ως θεματοφύλακες όμως της νομιμότητας και της συγκεκριμένης διαδικασίας θα εξακολουθήσουμε να παρέχουμε διευκρινήσεις προκειμένου ο Έλληνας πολίτης να μαθαίνει τα πραγματικά στοιχεία των προγραμματισμένων πλειστηριασμών.