«Αν ήταν δικό σας παιδί τι θα κάνατε;» ρώτησε η μητέρα του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Φώτη Κουβέλη, κατά τη διάρκεια συνάντηση που είχαν, σήμερα, το πρωί στην Ορεστιάδα.

«Εργαζόμαστε επίμονα και συστηματικά και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες έως ότου επιστρέψουν τα παιδιά μας», δήλωσε ο κ. Κουβέλης.

Ο πατέρας του λοχία μετά την συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας δήλωσε ο κ. Κουβέλης τους ενημέρωσε πως «τα παιδιά τους είναι καλά».

Ο κ. Κουβέλης τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση πράττει ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψουν το δυνατό συντομότερα τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην χώρα.

«Αντιλαμβάνομαι ότι είστε γονείς και πονάτε, όλοι μας πονάμε για την υπόθεση αυτή, αλλά πολύ περισσότερο εσείς», είπε ο κ. Κουβέλης απευθυνόμενος στους γονείς των δύο στρατιωτικών. «Οι προσπάθειες συνεχίζονται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και αναμένουμε να είναι γρήγορη η επιστροφή των παιδιών στην πατρίδα».

Νωρίτερα σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ο κ. Κουβέλης απέκλεισε το ενδεχόμενο οι δύο αξιωματικοί να κατηγορηθούν για κατασκοπεία.

«Θέλουμε να υπάρξει επίσπευση της δίκης», ανέφερε ενώ υπογράμμισε η αντιπολιτευτική διάθεση και στάση δεν εξυπηρετεί τον δημόσιο βίο, με αφορμή τα περί υποβάθμισης των δύο αξιωματικών λόγω του περιστατικού.

«Οι κρίσεις και οι μετακινήσεις των δύο στελεχών έγινε πριν το περιστατικό και πρόκειται για αναβάθμιση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παρέσχε τέλος στήριξη στην απόφαση του Πρωθυπουργού να μην συνομιλήσει με τον πρόεδρο της Τουρκίας ή τον Πρωθυπουργό, θέτοντας το ερώτημα «φανταστείτε να μην υπήρχε ανταπόκριση από την άλλη πλευρά».