Δραστήριος οπαδός της «Χρυσής Αυγής» που συμμετείχε σε διάφορες κομματικές κινητοποιήσεις είναι –σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ – ο 32χρονος ιδιώτης που συνελήφθη την Τετάρτη, από την Ασφάλεια του Ρεθύμνου να έχει στην κατοχή του μεγάλο οπλοστάσιο που συμπεριλάμβανε δεκάδες οπλοπολυβόλα, πιστόλια, χειροβομβίδες, εκρηκτικά κλπ. Ο 32χρονος που φέρεται να είναι ιδιοκτήτης πρατηρίου βενζίνης είχε απασχολήσει και προ τεσσάρων ετών την ΕΛ.ΑΣ για υπόθεση διακίνησης 11 κιλών χασίς και είχε προφυλακισθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει στοιχεία ή σαφείς ενδείξεις που να συνδέει το οπλοστάσιο του 32χρονου με παράνομη δράση πολιτικών οργανώσεων, όμως η έρευνα στρέφεται προς κάθε κατεύθυνση. Κι εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή τις διασυνδέσεις του ενώ έχουν ενημερωθεί και άλλες «ειδικές» υπηρεσίες των αρχών ασφαλείας και οι επιτελείς της λεωφόρου Κατεχάκη.
Από τους αστυνομικούς εξετάζεται ο τρόπος προμήθειας των όπλων και οι πιθανοί «πελάτες» του 32χρονου στην περιοχή του Ρεθύμνου. Στην κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 18.000 ευρώ και κατασχέθηκε ως προερχόμενο από εμπορία όπλων, καθώς και έξι τραπεζικές επιταγές με τα στοιχεία του δράστη και αναγραφόμενο το συνολικό χρηματικό ποσό των 186.000 ευρώ. Σε σωματική έρευνα στον 32χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.