Πολυσέλιδη αγωγή σε βάρος της Novartis και μίας πρώην συνεργάτιδάς του, με την οποία ζητά συνολικά 600.000 ευρώ φέρεται να κατέθεσε τις τελευταίες ώρες το πρώην διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας Κωνσταντίνος Φρουζής.

Στο δικαστικό έγγραφο που συνέταξαν οι νομικοί εκπρόσωποί του, δικηγόροι Αθηνών Μιχάλης Φαράντος και Θόδωρος Παναγόπουλος, ο Φρουζής όπως και ένας στενός συγγενής του αναφέρουν ότι από τους ηλεκτρονικές υπολογιστές της εταιρείας η πρώην συνεργάτιδα (σσ: η οποία εξακολουθεί να εργάζεται στη Novartis) του αφαίρεσαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του. Κι αυτό φέρεται να έγινε την περίοδο που ο Φρουζής είχε αποχωρήσει (σσ: έφυγε το 2015) από τη Novartiς.

Οπως αναφέρεται στο δικαστικό έγγραφο ο Κ. Φρουζής είχε ζητήσει παροχή σχετικών εξηγήσεων από την Novartis από το 2016, χωρίς να του έχουν δοθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε τμήμα της αγωγής ορθώνονται οικονομικές απαιτήσεις από την πρώην συνεργάτιδά του και για το περιεχόμενο μήνυσής της –σχετικό δημοσίευμα από το Βήμα της Κυριακής – που είχε καταθέσει το καλοκαίρι του 2017 και στην οποία απέδιδε στον πρώην προϊστάμενό της «κακή συμπεριφορά».

Το περιεχόμενο της μήνυσής της ωστόσο προκαλεί σειρά ερωτηματικών αφού αναδείκνυε το ρήγμα και το μένος της υπαλλήλου της Novartis με τον κ. Φρουζή. Τα ερωτηματικά προκαλούνται μετά την πιθανολόγηση και τις ενδείξεις (σσ: από πολλούς παράγοντες της υπόθεσης Novartis) ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος είναι η μάρτυρας υπό προστασία με το ψευδώνυμο «Αικατερίνη Κελέση» που θεωρείται κλειδί στην έρευνα των ελληνικών δικαστικών αρχών.

Η συγκεκριμένη μάρτυρας έχει προχωρήσει σε σειρά αναφορών για χρηματισμούς και άλλες έκνομες ενέργειες στις οποίες προχώρησε ο κ. Φρουζής. Και ανάμεσα σε αυτά για επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου όπου υποστήριξε ότι μετέφερε βαλίτσες με χρήματα. Κι έτσι, σύμφωνα με νομικούς, πιθανόν δημιουργείται ζήτημα αξιοπιστίας και αντικειμενικότητας των καταθέσεών της που θεωρούνται «πυλώνας» στην δικογραφία της Novartis.