Η ναζιστική οργάνωση «Combat 18» (ο αριθμός 18 παραπέμπει στα γράμματα Α-Η Adolf Hitler ) που ευθύνεται για περίπου 30 εμπρηστικές επιθέσεις σε στέκια αναρχικών, σε καταλήψεις και σε άλλα οικήματα φέρεται να εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η οποία προχώρησε –το πρωί της Τρίτης- σε έξι προσαγωγές (οι σύλληψεις θα είναι 4-5) έπειτα από επιχειρήσεις σε Αθήνα και Ιωάννινα.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας δικηγόρος ηλικίας περίπου 30 ετών και ένας 23χρονος στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν κροτίδες, εμπρηστικές ύλες αλλά και μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης. Επίσης έχει προσαχθεί και νεαρός ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ενωση.
Η φασιστική οργάνωση δημιουργήθηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο κι επεκτάθηκε σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης με σύνθημα το «υπονόμευσε, τρομοκράτησε, κατάστρεψε» .
Στην Ελλάδα είχε εμφανισθεί προ πενταετίας μαζί με την οργάνωση «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές» (ΑΜΕ) που αποδίδεται σε γνωστό ακροδεξιό που είχε αποχωρήσει από την «Χρυσή Αυγή» κι είχε κατηγορηθεί το 1998 για σοβαρό τραυματισμό φοιτητή από άγριο ξυλοδαρμό.
Η οργάνωση «Combat 18» είχε αναλάβει τις επιθέσεις στα στέκια αναρχικών συλλογικοτήτων «Στρούγκα» και «Δίστομο» σε Νέα Φιλαδέλφεια κι Άγιο Παντελεήμονα όπου μάλιστα είχαν προχωρήσει σε σχετική ανάρτηση στο Διαδίκτυο.
Επίσης είχαν προχωρήσει και σε άλλες επιθέσεις εναντίον στεκιών αντιεξουσιαστών στα Πετράλωνα, στο Περιστέρι κλπ, όπως και σε κατοικίες στα δυτικά προάστια .
Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη ομάδα δεν έχει συσχετισθεί με την πρόσφατη επίθεση στο στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά όπου σημειώθηκε τραυματισμός δικηγόρου.
Η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής που έχει ξεκινήσει προ πολλών μηνών βασίσθηκε σε υποκλοπές συνομιλιών και σε παρακολουθήσεις υπόπτων.