Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Δ.Α.Ε.Ε.Β στην περιοχή της Αττικής και σε επαρχιακή πόλη.

Εχουν συλληφθεί πέντε άτομα, των οποίων εξετάζεται η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις και εμπρησμούς.

Ταυτόχρονα διενεργήθηκαν και οκτώ κατ’ οίκον έρευνες.

Πρόκειται για μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Combat 18 Hellas», ενώ εξετάζεται η εμπλοκή τους σε στέκια αντεξουσιαστών και στην πρόσφατη επίθεση στο στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Έχουν συλληφθεί πέντε ημεδαποί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων και έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά οκτώ κατ’ οίκον έρευνες, έξι σε περιοχές της Αττικής και δύο σε επαρχιακές πόλεις, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– πενήντα κιλά νιτρική αμμωνία,
– βόμβες μολότοφ,
– πλήθος κροτίδων,
– βιβλία και φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου,
– σύμβολα (σημαίες ακροδεξιού συμβολισμού),
– ψηφιακά πειστήρια,
– μαχαίρια, σπαθί και σουγιάδες,
– αντιασφυξιογόνος μάσκα,
– ρόπαλα και σιδερογροθιές,
– κυνηγετικά όπλα,
– φιαλίδια βουτανίου
– μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ επιπλέον βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις κατ’ οίκον έρευνες στο νομό Αττικής.


Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στην Αντιτρομοκρατική

Συγχαρητήρια στα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την εξάρθρωση της ακροδεξιάς εξτρεμιστικής οργάνωσης «Combat 18 Hellas» και τις συλλήψεις των μελών της, έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ανάρτησή του στο Τwitter, ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει: «Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τις συντονισμένες επιχειρήσεις που οδήγησαν σε συλλήψεις μελών μίας ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης».